Klubben, valpkurs, skogen

Sitta fint

Nu har de hänt en massa saker igen sen sist vi skrev.. trots att det inte var så länge sedan..

Först så var vi iväg på klubben med Anna-Karin och Anton.. träffade på en stor Rottiskille som heter Billy. Jättetrevlig var han, då bröt vi våra principer och lät alla vovvarna busa på planen.. riktigt roligt att kolla på.. =) Jag har aldrig sett en vuxen Rottis såhär nån gång förut så de var kul.. =) Svårt att förstå att Anton kommer bli sådär stor..

Lite bilder därifrån..

På klubben
Alla Tre Grabbarna

Hånglas
Trazzel och Billy

Utställningstrazzel
UtställningsTrazzel.. =)

Sen så var de valpkurs igårkväll.. gick rätt så bra, Trazzel var väldigt duktig ibland.. men ibland totalt omöjlig.. men de går bättre och bättre..

Tränade på platsliggning nära dom andra vovvarna.. helt otroligt dutkiga var dom allihopa.. man kan inte riktigt förstå att dom bara är 4 månader..

Nästa vecka blir de tyvärr inge valpkurs.. då är de fågeljakt.. och veckan efter de  blir de heller inte.. dock att vi kanske åker på klubben ändå och tränar lite.. =) men veckan på de blir de återigen kurs.. längtar redan..

Då ska vi ha tränat in Ligg från 10 meters avstånd.. Måste börja träna nu på en gång.. =) men han börjar bli riktigt duktig på ligg så jag tror inte de blir så svårt..

Och som att de inte var nog så åkte vi och kollade på fotboll en sväng efter.. de var något nytt.. Trazzel var på helspänn hela tiden.. följde bollen med blicken hela tiden.. och när den kom nära så försökte han springa iväg och ta den.. =) hehe.. tur han var kopplad annars hade Föne fått en extra spelare..


___________________________


Idag har vi varit på språng hela dagen.. har blivit en massa bilåkande.. och Trazzel har faktiskt varit duktig.. blir bättre och bättre på att vara själv i bilen.. fick träna en del på de idag..

Blev även en tur på köpingen för att miljöträna grabben lite.. han ville gärna springa in i varenda affär som hade dörren öppen, och hälsa på att folk vi gick förbi.. men annars så gick de riktigt bra.. förutom när vi planerade att gå förbi Golden Retrivern som vi såg hundra meter bort.. vi gick brevid en husvägg och när vi kom mitt för en dörr så slår den upp och ut kommer 7 STORA BORSOIER!!!! Och ja, Trazzel blev livrädd.. sprang över på andra sidan vägen.. och jag blev nog lika chockad själv.. och sen när vi skulle gå förbi golden så hade den hunnit gå iväg.. men de blev nog hundmöte så de räckte för idag ändå.. hehe..

Sen för att göra nått kul så bestämde vi oss för att åka till skogen.. jag kom på att jag ville skjuta lite luftgevär så vi for iväg en sväng.. =) Till ett grustag inte så långt härifrån.. där fick Trazzel springa lös bäst han ville.. drog iväg på några upptäcksfärder själv till och med.. men kom ganska fort tillbaka och kollade så vi inte försvunnit..

Vi satte upp tre ölburkar som vi sköt på.. så fort en flög iväg så sprang Trazzel dit.. så vi har kommit fram till att han är en fallapportör.. hehe.. =) fast han fatta inte att han skulle ta me sej burkarna.. men han gick fram och kollade så att dom vara döda i alla fall..

Och nu ligger lillbubben utslagen på golvet här hemma.. alldeles slut..

Blir till att vila och ta det lugnt i helgen.. för att köra igång igen nästa vecka, då de blir utställningsträning och liggträning..

Lite bilder från dagen här nu.. =)

Fin fin!

Ligger på komando
Ligger på komando.. =)

Närbild
Såhär sandig blir man när man leker i ett grustag..

Står i skogen
Vad är det som gömmer sej i skogen tro?

Skott
Kollar spänt på ölburken när husse ska till och skjuta.. och springer sedan FORT fram för att kolla så att burken är död.. =)


Sen ska vi avsluta med en bild som bara är så otroligt ful så jag måste visa den.. =P

Så jäkla ful



Valpkurs, agilitykurs m.m

Igår var de valpkurs då.. gick MYCKET ÖVER FÖRVÄNTAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gick till och med att ha Trazzel lös med dom andra hundarna.. som iofs bara var Anton och Aya men ändå.. helt otroligt..

Var riktigt roligt..

Sen har de även blivit bestämt att jag ska börja Agilitykurs med Grynet!

Grynet är Anna-Karins (Antons matte) mammas hund.. och en av våra valpar..

Grynet

För cirka ett år sedan...
Jag och Tommie hade börjar märka att labben Zita kanske var tjockare än vanligt.. och tuttarna var defenitivt större.. och tröck man så kom de mjölk.. vi förstod inte riktigt vad som hänt och hoppades att hon var skendräktig..

Började läsa endel om de på internet.. och räkna lite smått från förra löpet.. Om de nu va så att de va valpar på G så skulle de åtminstånde vara 2-3 veckor kvar innan dom kom.. kom vi fram till..

2 dar senare..
Det var fredag och dags för kräftfiske.. vi skulle bara hem och släppa ut Zita och ge henne mat och så.. jag låser upp dörren och ser en svart "pöl" på golvet..
VALP!!!!!!!! Skriker jag..
Den ligger fortfarande i "påsen" och kan inte andas.. Zita har inte tagit hand om den.. Tommie springer fram och sliter upp påsen och valpan kippar efter luft.. den lever..!!!

Sen skyndar vi oss att leta igenom huset efter fler valpar.. men hittade inga.. bara en massa kiss, bajs och blod överallt..

Men sen börjar de igen.. och innan de var färdigt så hade hon fått två till valpar.. så nu var de en liten kull på tre stycken.. =) och de vita på dom skvallrade om att de var grannens border collie som var pappa.. (Tur att de inte var taxen tänkte vi..hur skulle de ha sett ut)

Så de blev inge kräftfiske för oss den kvällen inte.. men de blev tre supersöta valpar istället.. =) Och de är inte fy skam..

Och nu har jag fått den stora äran att träna den ena i agility.. ska bli otroligt kul.. ser verkligen fram emot de.. =)






Omöjlig, matteberoende och alldeles underbar.. =)

Nu var de ett tag sedan man skrev igen.. kommer i omgångar sådär.. när man har nått att berätta.. och nu kommer de även lite nya bilder.. har äntligen fått tillbaka kameran.. =)

står fint

Trazzel är just nu:
Omöjlig
Beroende av matte
Snart tandlös
Envis
Trött
Gossjuk
Och alldeles underbar.. =)

Han har verkligen börjat visa att han har mycket egen vilja.. I torsdags på valpkursen var han alldeles omöjlig.. vägrade lyssna överhuvudtaget... såg mej inte alls.. och fullständigt omöjlig att gå i koppel med.. slet och drog åt alla håll.. snart flyger man som en vante efter honom.. =P

Men nu har vi tränat stenhårt på att gå i koppel, jag tycker faktiskt han bättrar sig en del. Sen har jag även börjat kräva lite mer av honom.. han är ju ingen liten bebis längre..


Nu har vi även börjat åka till skogen lite oftare.. ska försöka få in de till vana.. idag var vi till en badplats som ligger i skogen.. och där var de fart.. han sprang runt runt hela tiden, ner i vattnet, upp på land, jaga fjärilar och humlar, leka med bollen..Och de bästa är ju att stänka ner mej så jag blir alldeles genomblöt.. =P


Var även meningen att vi skulle vara hundvakt åt Anton idag.. men blev inte så.. synd, annars hade han också fått följa med till skogen... =) men de får bli en annan dag..


Sen ikväll hände en annan rolig grej... Jag höll på göra i ordning mat och hör Trazzel börja skälla... sen hör jag kompisen Mikael ropa "Det är en KATT på altanen".. och ja.. de var de.. en lite svartvit kattunge.. riktigt söt.. =) Trazzel skällde på den men katten var inte alls rädd, mest nyfiken.. vi fick kasta den över stängslet säkert 5 gånger innan den sprang iväg..

Och de sista jag ska berätta om är Trazzels matteberoende.. Han är TOTALT jättefäst vid mej.. Matte är de nästan de bästa som finns i hela världen, i alla fall när man är hemma..
Var iväg på bio för nån dag sedan.. lämnade Trazzel med husse och Mikael.. Trazzel skrek i princip konstant i EN TIMME OCH EN KVART!!!!!!!!!!! Helt hysterisk.. trots att han gosade och lekte med både husse och Mikael så måsta han gnälla hela tiden..

Så nu har jag bestämt att Trazzel ska få vara ensam hemma med Husse minst en timme om dagen.. För de är nått han verkligen behöver träna på.. =P

Nä nu är de kanske dags att sova snart.. kommer lite fler bilder här nu bara.. =)

Påväg ut i vattnet

Badar

spanar

Blöt och söt

Sötfisen



Natti Natti!

Länge sedan..

Ja nu var det ett tag sedan jag skrev här.. det har inte riktigt blivit av..och inte har jag några nya bilder heller.. för min kära Mor har lånat kameran och jag har inte fått tillbaka den än..

Men vad han hänt då?

Trazzel växer och blir större och större för varje dag som går tycker jag.. och nu tar  han verkligen upp mycket plats i sängen.. men de är smällar man får ta.. =P

Sen har de ju även hänt en tråkig grej.. Husse harbrytit benet.. =( Så nu blir de till att vara FÖRSIKTIG när man är i närheten av honom..

Så jag och Trazzel fick sova själv i 4 nätter.. ovant.. men inte lika trångt i sängen dock.. =P


Sen så har vi även varit ute i skogen och provat på att spåra lite.. =) Var ute tiiidigt en morgon.. redan halv 7.. först så gick jag och la två korta korta spår.. med frolic i slutet... men dom var han inte så intresserade av..spårade kanske 4 meter de första.. sen struntade han i de..så då gick vi iväg och tog en promenad istället.. sen hittade han frolicen utan att följa spåret.. =P men då kom han på att han skulle använda nosen i alla fall..

Sen tog vi en paus och fikade lite, jag satte fast lite godis i ett träd och kastade ut lite på backen så han fick nosa och leta ett tag..och sen la jag två till spår..

Och då började han förstå att han skulle följa lukten han hittade.. för då kunde man få nått gott.. =) så dom sista två spåren tog han på en gång och följde hela vägen.. sen följde han även avhoppet en bit.. men när de blev lite svängar på de så tappade han det.. men vad gör de.. =) Kul att han försöker..

Sen sov han HELA dagen.. de var verkligen jättejobbigt för honom..


Och vi har även börjat klicka in Ligg.. Klickade in Kramas förra veckan.. och nu börjar ligg gå väldigt bra faktiskt.. tror han börjar tycka de är roligt med klickern.. fattar otroligt snabbt ändå.. =)

Tror de är väldigt viktigt för våran lilla plutt med hjärnaktivering.. för han är ju väldigt vild och dampig av sig.. så han kan behöva lite sånt för att slappna av mer..

Och på Torsdag är de valpkurs igen.. blir tyvärr inge valpkurs för Husse.. han kommer nog inte hinna bli bra innan den är slut tyvärr..



Sova borta, valpkurs m.m

Nu var de ett tag sen vi skrev.. har varit fullt upp, men ändå lugnt och skönt..

Bus å bråk

Trazzel är i alla fall helt bra i magen nu, så nu har vi börjat försöka klicka in honom..har väl gått sådär, i början så var han rädd för klickern men dagen efter gick de bättre.. men jag vet inte om han riktigt fattat än att klick betyder godis.. men de kommer väl, tänkte träna mera i morgon..

Vi har även umgåtts en hel del med Anna-Karin och Anton.. så nu börjar äntligen vovvarna lugna ner sej efter att dom varit tillsammans ett tag.. skönt de.. så igår slog vi till stort och skulle sova tillsammans.. och de gick faktiskt ÖVER förväntan!!! Dom bråkade och busade på kvällen, men sen när vi gick och la oss så somnade dom nästan på en gång.. sen vaknade Trazzel till vid 4 så då skyndade jag upp med honom så de inte skulle bli nån olycka på heltäckningsmattan.. men sen somnade vi om och sov till 8..

Då var vi ut igen..och sen var de full fart.. hehe.. =)

Lite fler bilder..

Busas


Dricka vatten

Anton söt


Sen ikväll var vi på valpkurs igen.. roligt roligt.. =) Trazzel var SÅ duktig..så otroligt kul att vara dära.. nog för att han får sina ryck och inte vill lyssna, men skam den som ger sej.. hehe..

Idag var även mysan med me tjejtrassel och sen kom de en till korthårig vorsteh dit.. kul kul.. =)

Tränade att gå fint i koppel, fritt följ och inkallning.. samt passivitet och sen gick vi igenom klicker och pratade en del.. fick i läxa att lära in ligg från stående possition.. så i morgon blir de till att klicka för oss.. hehe.. =) och sen så ska nog husse köra lite fritt följ och inkallning me plutten.. för han va verkligen mammas vovve ikväll.. =P hehe

De är helt otroligt vad mycket bättre kontakt man får med vovvarna när man går kurs.. man märker verkligen skillnad från gång till gång.. även på dom andra deltagarna.. det är de som är så bra med kurs.. man lär av andras misstag.. och även när dom gör rätt..

Nu ligger plutten utslagen i sängen.. kommer nog sova tills i morgon.. får se om han får i sig nå kvällsmat.. om han orkar upp.. hehe... så i morgon blir de lugn och ro och klickning.. men bara vara hemma..

Klippte även klorna idag igen, går bättre och bättre verkligen.. bara man är envis så går de fort sen.. och om man passar på när han är trött..

Nä nu ska jag gå till tvättstugan, passa på och ensamträna lite medans han sover.. hehe.. =)