Markeringsövningar

Idag har vi tränat markeringsövningar. Kom på att vi ska ju ut och köra sök på måndag och jag har varit väldigt dålig med att träna just markeringsövningar så nu var det på tiden.

Men tydligen så gjorde det inte så mycket att jag varit dålig med dom övningarna för herregud vad duktig han är Trazzel =)

Det var riktigt roligt. Först började vi på kanske 20 meter och fullt synlig fig med rullen framhållen. Han tog den klockrent och kom tillbaka. Sen utökade vi och började gömma figuranten mer och mer men Trazzel fick alltid se på när figgen gick iväg. Nu skulle figgen sitta ner på huk bort ifrån Trazzel och ha rullen ner mot marken för att göra det riktigt svårt.

Inga problem, sa Trazzel och nu behöver jag inte ens ropa tillbaka honom längre, han kommer självmant med rullen och sen är det världens fart ut för att få belöning.

Dom sista 4 skicken körde vi med riktigt dold fig, nu fick han börja med att leta och sen komma ihåg att han skulle markera, vilket han kom ihåg hur bra som helst, nu börjar det klicka. Efter 4 lyckade skick med helt dold och gömd figurant så avbröt vi, lika bra att sluta när det går som bäst.

Hoppas jag hinner köra markeringsövningar i alla fall en gång till innan måndag, så kanske man kan testa på det i skogen då också. Så Börnis eller Carro, om ni kommer tidigt på söndag vet ni vad vi ska göra, vi ska träna markeringsövningar!

Kommentarer
Postat av: Linda & Azi

Vad kul att det går så bra för honom! :)

Postat av: Linda & Deamon

Kul :)

2009-10-30 @ 01:28:57
URL: http://deamon.blogg.se/
Postat av: Carro

Ja! Ja! Jag tränade sök med Askari i måndags och fick till världens kommunsök, han va utom synhåll skitlänge och kom tillbaka efter ett typ 100 meter brett framslag.. Inte så bra.. Det märktes inte att vi tränat som dårar på systemet de senaste veckorna, så det blir spännande att se hur det går på måndag.

Saknar er :)

2009-10-30 @ 07:30:42
URL: http://www.kontrollek.bloggagratis.se
Postat av: Linda & Azi

TACK TACK! Vad kul! :) Tävlas det på samma dag med rapport lydnad... Eller olika dagar? Räknas poäng sammanlagt från lydnad rapport. Eller är det två helt olika tävlingar - men man ska ställa upp i både?

2009-11-06 @ 18:22:50
URL: http://astirazalea.blogg.se/
Postat av: Linda & Azi

förresten vilken kennel kommer trazzel ifrån?

2009-11-06 @ 19:59:44
URL: http://astirazalea.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback