Kastrering m.m m.m

Ja jag vet, jag är extremt dålig på att uppdatera Trazzels blogg.
Men nu kommer de ett inlägg igen!


Kastrering...
Tänkte jag ska ta och börja med att berätta att Trazzel nu mer inte är någon hund längre som Husse säger... men jodå, han är lika mycket hund som innan, tro mig.
Men han har blivit kastrerad.
Den största anledningen var att vi nu bor med en tik och trazzel blev fullständigt galen när hon löpte. Han skrek konstant hela nätterna och matvägrade i flera dagar så han gick ner massor i vikt. Och så ville vi verkligen inte ha de i 3 år. Och han ska ju ändå inte gå i avel så jag ser ingen anledning till att inte ha honom kastrerad.

Det var sannerligen ett enkelt ingrepp, jag var med och kollade hela tiden, var faktiskt intressant, nu blir jag väl halshuggen av alla killar som läser det här =P
Sen var det tratt som gällde i 2 veckor ungefär, och Trazzel som faktiskt finner sej i i princip vad som helst brydde sej inte alls speciellt om tratten, var lite krånligt i början bara men sen lärde han sig.

Stygnen togs och allt såg jättefint ut och nu, cirka en månad eller en och en halv månad senare, märks det ingen som helst skillnad på min lilla vovve! =)




Foderbyte....
Har ju haft ett himla problem med foder åt Trazzel, genom att han varit känslig för lite olika saker.
Sen hittade vi Hills som fungerade väldigt bra, men på sista tiden har han ätit så himla dåligt och vägt alldeles förlite så jag kände att jag måste få upp honom i vikt.
Då bytte vi till Roayl Sensibel, men efter två veckor med de började han få utslag i öronen och pälsen blev matt och ful, så det var tydligen ett dåligt byte.
Även om han åt väldigt bra och snabbt gick upp till sin normalvikt.
Så då blev jag lite lost där ett tag, varken Eukanuba, Hills eller Royal är bra för honom, vad ska man då ge honom...
Pratade med en kille på Granngårn här som föreslog Pro Plan med Lax och Ris istället för lamm eller kyckling. Vilket hitills verkar ha fungerat jättebra, han äter med god aptit och jag ser inga allergiska symptom ÄN.. peppar peppar...
Så förhoppningsvis är det något vi kan fortsätta med, så nu håller vi tummarna för det!


Sjukling...
Som ni kanske förstår är de ju inte bara positivt med att gå på en hundskola med en himla massa hundar, det för ju även med sig endel smittsamma sjukdomar, tyvärr.
Trazzel har åkt på kennelhosta en gång då han blev riktigt dålig under ett par dygn, minns inte om jag skrivit om det här tidigare..
Han kräktes i ett dygn ungefär, och hostade en vecka kanske, men det gick över av sig själv!

Sen nu för två veckor sedan åkte han på vad veterinären trodde var vinterkräksjukan, och började kräkas blod klockan 1 på natten så jag fick jättepanik och fick ringa jourveterinär. Men dom trodde inte de var någon fara så vi avvaktade till morgonen och då var de inge blod med längre.. Så han hade väl antagligen bara blivit irriterad av att han kräkts så mycket tidigare.
Men redan samma dag slutade han kräkas, men var lös i magen i nästan en vecka, så då gick han ju ner i vikt igen. Så nu är han smal, ligger ner på 28 kg ungefär, borde ligga på 31-32 med tanke på sin storlek.
Men de kommer väl snabbt gå upp nu när han får behålla maten igen! Antagligen har han redan gått upp lite!


Jullov....
Och ja, nu är det jullov! Så nu är vi hemma i Färila igen. Här är det snö, även om den är påväg att smälta bort, tråkigt nog...
Men vi får passa på att njuta av de lilla som finns..

Igår var vi iväg och provade på drag för första gången med Trazzel.
Var jag och Emma som kom på att vi skulle ta en dödstur på spark med Trazzel och hennes dobermanntik Smilla tillsammans framför... de kunde ju inte gå annat än ner i diket =P

men jo då, de gick riktigt bra =D

Dragbus
Fast lite Damp ska man ju ha också =P

Drag
Men titta, här ser de ju riktigt bra ut :D

Det var faktiskt himla roligt, de måste vi göra om fler gånger!

Skulle ha tagit å stället mej på skidorna efter honom nått tag också, om snötillgången går med på de vill säga.. Skaffade ju mig en dragsele för ett par veckor sedan, men måste ha en lina och en midjerem/skärp eller vad det nu är, jag är inte så hemma på det där med drag riktigt. Men det kommer väl det med =D



Sötbusen


Ska försöka uppdatera bloggen i alla fall en gång till under jullovet och visa lite av allt bus vi gör. Samt när Trazzel får öppna sina Julklappar, tror han kommer bli mycket nöjd! ;)

Men den 3 Jan åker jag iväg utomlands, så då ska Trazzel vara med Husse Tommie i en hel veckan, vet inte om dom varit själva så länge någon gång... så de ska bli spännande att höra hur de går.. Antagligen lär dom vara rätt mycket i skogen om jag förstått allt rätt!



Ja just de ja, med tanke på skogen...
Trazzel som alltid vairt så duktig i skogen har helt plötsligt blivit riktigt jäkla modig och drar iväg på LÅNGA svängar alldeles själv, kan vara borta i upp till 10 minuter nästan, så nu får man ha lite koll på vart man går någonstans så de inte är massa vägar och sådant allt för nära..
Men än har han inte försvunnit, han kommer tillbaka i världens fart, har hela tiden stenkoll på vart man är så man behöver i princip aldrig ropa på honom. Det är skönt, det är lite så jag vill ha det också.


Men det var väl allt för den här gången!


GOD JUL på er alla!

KRAM från Lina och Trazzel!