Här går de undan...

Tiden bara går och går, har tänkt skriva blogg länge nu, men de blir ju aldrig av.. men här kommer den äntligen! =P

Prommis Älven =)
Nu är de sommar, kan man ju lugnt säga, OTROLIGT varmt har de varit senaste tiden.
Trazzel tycker de är himla jobbigt med värmen, sover mest hela dagarna, sen badar vi MASSOR! Flera gånger om dan när de är som värst, och nu har han börjat fatta att de faktiskt är riktigt skönt att bada! =P


Spanar
Trazzel spanar ut över Vattnet, eller ä de ner i vattnet? Ställer en fisk kanske.. hahahaha




Men den största saken som hänt den senaste tiden är att vi varit ner till Karlstad!
Det är ju så att jag har sökt till ett frigymnasium i Karlstad där jag valt inriktning Hundsport.
Det finns även viltvård, sportfiske och sporthandel.. och skolan ligger i Forshaga, 1,5 mil innan karlstad.
Och för att då gå på skolan behöver hunden genomgå ett Hanteringsprov...

Forshaga Komun

image165


Hanteringsprov.....

  Hanteringsprov:  
  Elevens namn benämns i texten som hundförare.  
       
  Kontakttagande: (Testledare, hundförare och hund)  
 
  • Hundförare och hund tar kontakt med testledaren. Testledaren tar sedan hunden och går ifrån hundägaren, detta görs för att kontrollera hundens förmåga att anpassa sig med främmad person. Momentet avslutas med att testledaren återgår till hundförare med hunden.
 
       
  Hantering 1: (Testledare, hundförare och hund)  
 
  • Testledaren skall utan hinder kunna kontrollera hundens tänder, öron samt känna på kroppen. Är hunden id-märkt kontrolleras detta mot stamboken.
 
 
  Hantering 2: (Testledare, hundförare och hund)  
 
  • Hundföraren tar hunden och går ifrån testledaren och blir anvisad att passera en grupp människor 2 ggr, gruppen består av 4-6 personer som för hunden är främmande. Vidare skall hundföraren med sin hund passera in i gruppen en 3:dje gång, här stannar nu hundföraren med sin hund ( inne i gruppen ) samt då att en person i gruppen tar kontakt med hundägaren.
 
 
  Hantering 3: (Testledare, hundförare och hund)  
 
  • Hundföraren lämnar hunden uppbunden i vägg eller stolpe. Hundföraren går sedan utom hundens åsyn. Testledaren går sedan förbi hunden på ca 1 meters avstånd.
 
 
  Hantering 4: (Testledare, hundförare, hund samt mötande hund med förare)  
 
  • Hundföraren går med sin hund på en stig där hundföraren möter en annan hundägare med hund. Hundförarens hund skall vara okänd för den mötande hunden.



Vårat Resultat:

Kontakttagande, Gick hur bra som helst, Trazzel förstod inte riktigt varför han skulle följa med nån annan, men visst..men sen på tillbaka vägen drog han och ville till mej, men de gjorde absolut ingenting, dom ville bara se tillgängligheten till hunden, och den var de ju inget fel på.

Hantering 1, Att folk klämmer och känner på Trazzel har ju aldrig någonsin varit ett problem, så han stod där och njöt när det kom folk och sträckte på hans ben =)

Hantering 2, Gå genom en grupp av människor, totalt meningslöst tyckte trazzel och följde med utan att visa nån människa de minsta intresse.. Toppenbra alltså

Hantering 3, Här gick de ju mindre bra på ett sätt.. man skulle binda upp hunden och gå därifrån, Trazzel som fortfarande inte kan vara ensammen skällde ju hemskt.. tyckte matte var världens elakaste som lämna honom där.. Men han hade absolut inget intresse av personen som gick förbi, och de var ju de som vart huvudsaken

Hantering 4, Möte med en annan hund, inga problem, intresse visade han ju såklart, men med ett Nej blev även de bra! =)


SÅ VI BLEV GOOOOOOOOODKÄNDA! :D JIPPI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cool hunden då
Trazzel var SÅ cool, och bara la sej ner, trots nytt ställe, nya hundar och nya människor..

Muta hunden med korv haha
Sen innan provet försökte jag muta honom med korv =P

Hantering visitation
Hantering, gick som sagt finfint, och Trazzel sträckte SÅ på sej när hon lyfte på bakbenen, han ÄLSKAR att bli stretchad :)

Gå genom grupp
Gå genom grupp, måttligt road hund! ? hahha

Domen: GODKÄND
GODKÄNDA! =) Underbart!

Bada :)
Sen blev de till att stanna och bada på hemvägen, blev ju ändå 80 mil åkt den dagen.. då var de skönt med ett dopp, till och med så att Jag och min kompis Emma vågade oss i!

Emma var förövrigt mitt sällskap och min fotograf under dagen! Stor eloge till henne! =)



Så i början på Juli får jag mitt slutliga besked om jag kommit in eller inte, så eventuellt att de blir flytt till Karlstad för mig och Trazzel i Augusti då! SÅ jag längtar! =)



Sen måste jag ju berätta att vi börjat en tävlingskurs nu, så i September ska vi starta i Lydnadsettan hade jag tänkt! KUL KUL KUL!


På återseende! =)