Fågelträning :)

cvnmbcvn

En dag i skogen, fast på gärden =P

På juldagen bestämde vi oss för att hitta på något roligt, det var underbart väder, ett par minusgrader och strålande sol. Och eftersom vi befinner oss nere i forshaga så var de ju såklart INGEN snö alls. Mycket tråkigt tycker jag men det är ju bara att göra de bästa av situationen.
Vi packade med lite matsäck och for iväg till skogen. Denna gång utan bössa bara för att se om vi hittade några fasaner och träna lite på. Allt för att Trazzel ska få ett bättre sök och se hur han står och så. Blir mindre krav om man inte har bössan med känner jag så så fick de bli.
szfjfshhs

Underbart väder var de som sagt och vi hoppades att fasanerna skulle hålla till ute på gärdena idag. Och jodå, nåra stycken gjorde faktiskt de. Dock inte på det här gärdet på bilden men på dom som fanns på andra sidan vägen, fast de gick inte så bra att knäppa kort där eftersom jag hade solen rakt in i kameran då.
På andra sidan vägen är de i alla fall lite grantätningar och det finns lite fler ställen för fasanerna att gömma sig på.

Trazzel hade jättefina sök hela dagen och han börjar ta ut svängarna ganska mycket nu. Från att ha haft ett väldigt trångt sök förut. Så det är jättebra, och det är jätteroligt att titta på honom.
Nästan på en gång när vi kom ut på de första gärdet så stod han, och jag blev överlycklig och alldeles imponerad över vilken duktig hund jag har. Men efter en liten stund började svansen röra sig och han tog tvekande några steg framåt och vi tänkte att ja, han får lösa de där själv... och precis som vi anade så var de bara en lega.

Vi traskade på en bit till och Trazzel flög fram med huvudet högt och svansens viftande. Han var verkligen stilig när han sprang omkring där och man önskade att man haft en bättre kamera och solen i ryggen istället för i ögonen.
Men i alla fall, ett ögonblick senare så ser jag hur Trazzel gör en tvärnit, de där kan vi kalla låsta framben Carro, du skulle ha sett!
Han tvärstannar i alla fall alldeles bredvid en gran och vänder huvudet mot vänster sen står han där. Inte så att han rätar upp kroppen och ställer sig "rätt" utan han visar bara med huvudet att DÄR är de fasaner.

Jag och Glenn kommer upp vid sidan av Trazzel och han sneglar försiktigt på oss samtidigt som han har full koll mot fasanen. Vi ser den dock inte så jag testar att lägga ner Trazzel, bara för att se så det går, och han lägger sig dock motvilligt =P ner men fortsätter att titta åt samma håll. Efter en liten stund så släpper jag honom på avance och upp flyger två fasaner, en tupp och en höna. Direkt när jag hör att dom flyger ropar jag in Trazzel som kommer tillbaka direkt och får massvis med beröm :D MIn underbara duktiga fina älskade vovve!

Det var hur kul som helst, och bra att han får vara med om lite fågelsituationer där det inte är skott med också.

Senare under dagen så fick han stå två gånger till, dock var en gång på en lega och den sista gången va på en fasan som flög iväg efter en stund, men Trazzel va jätteduktig och jag skynda mig att ropa ligg när fasanden flög iväg och han vänder sig mot mig, kom en liten bit närmre sen la han sig ner. Toppen :) Huvudsaken är ju att han inte drar efter och de har han inte visat någon tendens alls att göra hitills :)

Jag är jättestolt över min lilla skithund och hoppas vi kommer iväg fler dagar nu på jullovet :)

mnmnnndf

Det var allt från oss denna gång. Ha de så bra allihopa :)



Hej hej!

Nu är vi redan tillbaka igen, är nog rekord, två inlägg på en veckas tid =P Var länge sen jag var så här duktig på att uppdatera. Men har ju lovat att lägga in nån bild sen jakten i helgen.

snuskväder
Vi var ute i riktigt skitväder faktiskt =P Inte så himla jättekul, vi var dyblöta alla tre när vi kom hem. Dimman låg tät och det var plusgrader så snön droppade från träden och var allmänt jobbig att gå i. Och hunden var blöt innan vi hunnit vara ute i mer än 10 minuter. Men skam den som ger sig. Nån fasan borde vi väl ändå få se tänkte vi, och fortsatte.

blöthund
Tog dock en välbehövlig paus och gjorde en brasa där vi grillade lite korv. Hunden fick ligga och värma sig lite och torka och äta lite korv innan vi skulle sätta fart inne i grantätningen. För fasanerna hade insett samma sak som oss, att de var skitväder =P bäst att gömma sig alltså.

Men inne bland granarna så fick vi allt se några fåglar, men dom var ju omöjliga att få stopp på, dom bara sprang runt och var allmänt jobbiga =P Men han stod allt fint ett par gånger, men varje gång vi skickade honom på avance så hade ju fågeln hunnit springa iväg.

Men efter många om och men lyckades vi få till en riktig avance då fågeln flög iväg och fågeln blev fälld.
Här nere på bilden så ställer han den döda fågeln :)

shfbf

shffhfd
Och här är Glenn som sköt fågeln och Trazzel som är mycket sugen på att äta upp fasanen =P

bsfbsb
Sen blev de en välbehövlig dusch med MYCKET schampoo då han luktade ruskigt illa av alla surdiken och allt äckel som fanns i skogen i blötvädret. Sen var de nån som tyckte att han förtjänade att ligga i sängen resten av dagen, och visst gjorde han de. Min duktiga lilla vovve. Han har haft jättefina sök hela dagen, dock var de extremt mycket rådjursspår överallt som störde honom i början men sen så :)

Får hoppas vi kommer iväg nått mer nått tag framöver bara.

Sen hoppas vi jakt hos uppfödare Åke i januari :)

Så ska vi försöka uppdatera här snart igen :)



Hej igen!

Hej Hallå!

Nu är vi tillbaka och bloggar igen, förhoppningsvis.

Träning

Vi tränar på som vanligt och har verkligen kommit igång med apporteringen nu!

Den flyter på jättebra och jag är SÅ nöjd, Trazzel som aldrig spontanapporterat förut tycker nu att de är skitkul att apportera. Än så länge bara saker dock. Började med dummies och apportbockar, försvårade till metallapport vilket funkade jättebra efter en stund.

Nu har vi även testat lite andra saker som plånbok, pennor, bordskniv m.m =P funkar kanon, han är så duktig min pojke :)

petflaska
Petflaska tyckte han va lite läskig men efter ett tag gick de jättebra med den också.

Och idag började vi träna med fågel också. Har en kaja hemma som jag la ut på golvet och förberedde mej med klicker och godis, som är den metod vi använt till all apportering. Han va lite skeptisk och luktade bara på fågel, ville inte riktigt ta den i munnen. Då lekte vi lite och fick till några greppanden och hämtanden faktiskt.
Så jag tänkte försöka igen ikväll och se om kunskapen om vad man gör med en fågel har sjunkit in. Det brukar ofta vara så med Trazzel att om man tar en paus och låter saker och ting sjunka in så funkar de jättebra sen nästa gång man testar.

Jag kan även berätta att min kära hund nu längre inte är skotträdd. Vi har gjort ett himla jobb med skotträning i höst.
Jag valde att ha de som ett skolarbete, att skotträna Trazzel. Han var ju livrädd förut och flydde så fort man tog fram geväret. Så de var till att göra upp en ordentligen stegrinsplan och verkligen tänka till. Och vilket resultat sedan :) Vi har knallat omkring på skjutbanan när de varit skjutning på älgbanan. Och Trazzel har inte reagerat alls!! Jag är SÅ STOLT!

avvänjning

Och som bilden ovan visar är även gevärrädslan borta :) Söta hundkräk!!

Måste ju även berätta en annan rolig sak.

PÅ SÖNDAG ÄR DET DEBUUUUUT!!!
Och jag menar såklart fågeljaktsdebut!
Efter kursen vi gick för Joel André ökade mitt fågelträningsintresse STORT måste jag säga. Trazzel var hur duktig som helst och vi kunde gå mycket fort fram i träningen och redan hos Joel släppa lös honom från långlinan och lägga honom på uppflog på flera meters avstånd. Vilket vissa av hundarna som tränat mycket mer inte klarade..

Så nu är det äntligen dags, vi ska upp till Håberg på skolans mark och testa lyckan på fasan! Och troligtvis kommer vi få skjuta några stycken och jag kommer ha en nöjd och glad hund och en superstolt matte :D Kommer självklart in bilder från söndagen sen :)

De var lite från oss!

På återseende :)