Arg!

Har just varit ute på en promenad med Trazzel. Det regnar och är jättetråkigt väder, men det gör inte så mycket.
Något som däremot gör mig riktigt arg, det är allt glassplitter som ligger överallt på varenda gångväg. Trasiga glasflaskor, trasiga glödlampor, ja vettefan allt.
Man kan inte alls gå långt utan att man ska behöva vara rädd att hunden trampar in nån glasbit i tassen. Jag förstår inte varför man måste krossa flaskorna när man inte orkar bära på dom längre. Okej om dom slängs i dikeskanten, men låt dom för fasen vara hela då.

Folk klagar på att vi hundägare inte plockar upp efter våra hundar. Men då tycker jag det här glassplittret är tusen gånger värre, det är inget som förmultnar av sig själv precis. Och det är inte bara hundar som kan drabbas av de, även andra djur och barn framförallt. Som ska stoppa allt i munnen, eller som på sommaren går barfota. Jag trampar då hellre i en hundskit än att få in en glasbit i foten och måste åka på akuten och gud vet vad..men det är kanske bara jag det?

Just de...

Ny bloggdesign här. Men det är enbart tillfälligt så jag skulle lära mig hur lite saker fungerade.. långt ifrån klart...

Högerklicka och tryck på uppdatera!

Lördag..

Har klickat lite apportering idag. Bara för kul för att aktivera vovven lite.
Var meningen vi skulle få följa med på jakt till Pålsboda idag men tyvärr blev det inte så. Så då får vi leka här hemma istället.



Var iväg till skjutbanan igår också. Glenn och några av hans kompisar skulle kolla så att deras bössor gick rätt så vi tog tillfället i akt att skott-träna lite. Och det gick jättebra. Är första smällen som har visar att han reagerar på men inte alls genom att bli rädd utan bara överaskad tror jag. För dom andra smällarna bryr han sig inte om alls. Och vi passade såklart på att träna lite apportering i samband med skotten. Han tycker ju att det är så roligt att apportera så det är väl bara bra att få in det i skottsituation nu.

I början när det small så kastade jag iväg dummien direkt bara för att han skulle få nått roligt att tänka på. Sen när han gjort det några gånger så smög jag iväg dummien när han inte såg och kastade iväg den en bit. Sen när det small ropade jag på honom, satte ner honom och skickade honom på sök-apport. vilket han inte alls förstod första gången, men sen gick det med =)

Nu ska vi bara få in att man kan bära fågel också. Men det blir jaktapporteringsträning i skolan snart, jag längtar =) Har ju en lärare som är grym på jaktapportering, och hon har superduktiga hundar. Så det ska bli spännande att se vad det blir för typ av träning.



Vi måste ju också visa upp Trazzels fina reflexväst som han fick av Glenn förut. Perfekt att ha när vi är ute och jagar =)

Sökträning fast hemma =P

gfjfg

Vi har nu börjat att träna för att börja med sökrulle när vi tränar sök. Var nere i stallet i fredags och skulle träna hund, men det blev inte så mycket gjort då jag mådde rätt dåligt. Fick lite tips och råd av Maria. Sen blev det mest att sitta inne och snacka skit med dom andra lärarna. Samt börja klicka lösrulle som är en bit vattenslang.
Sen kan man ju hålla den på lite olika sätt också =P speciellt om man heter Trazzel.

ggg

Vi tränar alldeles förlite sök tyvärr, så då var de kul att börja med lösrulleträningen för det kan man göra hemma själv. Dock har vi redan kommit så pass långt så vi skulle behöva en medhjälpare. Det får vi ta när Glenn kommer hem från sin jakt =)

Vi pratade mycket om olika sätt att träna sök på igår, fanns visst en hel del olika metoder. Vi har kört med popup och direkbelöning på Trazzel. Men eftersom han anser att en människa som ligger i skogen är bland det tråkigaste som finns så fick även jag springa som en galning och "kramas" med figgen som Susanne skrek efter mig =P För att ens få honom att gå fram och upptäcka att man kunde få godis där.

Då känns det ju som att man har en hel del direktbelöning kvar att jobba med.. men sen när jag satt och funderade igår kom jag på en annan sak..

För i stallet när min lärare tog med sig lösrullen och gick iväg så sprang Trazzel dit jätteglad och ville fram och hämta rullen för han visste att han fick godis hos mig om han kom med den.
Då kanske det vore en ide att börja med rullen så fort som möjligt på Trazzel så han får en uppgift hos figgen...för när man tränar budföring eller rapport så vet jag att jag var väldigt snabbt att lägga in att han skulle sitta fot mos mottagaren för att få sin belöning och sedan få komma tillbaka till mig.

Och egentligen borde ju kanske det där vara samma sak. Vet han att figgen har något som kan ge honom belöning hos mig så kanske han får mer sug ut, för att sedan vilja komma in. För en främmande människa med godis är inte alls kul för Trazzel. Om jag sitter passiv på backen och inte gör någonting så är jag ändå roligare än en figg... Och då ska de ju tilläggas att när vi tränade sist så kände han ju ändå människorna som var figgar men det hjälpte inte ändå.

Den tanken tål nog att spånas vidare på, Nu är jag sugen på att avancera med lösrullen och gå ut i skogen! Carro kom hit =P Och vad tror du om mina tankar föresten?

På återseende.

Apporteringsgalning...

Från att ha haft en hund som vägrar att apportera till att ha en hund som apporterar ALLT

Vi var och tränade i ridhuset igår med några fler från skolan. Jag bestämde att jag skulle finslipa läggande under gång och få de riktigt tävlingsklart. Ställandet ska även slipas men det ska göras på olika tillfällen så de blir ritkigt gjort nu.
Lägganden gick jättebra, han börjar få upp farten och bara vi kommit ner på en bra dos kortison och fått vårt dispens så ska vi ut på tävlingsplanen igen.

Men nu till rubriken av mitt inlägg =P

Jag bestämde mig för att klicka in target med Trazzel igår. Han skulle sätta framtassarna på ett lock för att ha till kontaktfälten på agilityn sen. Eller hur... locket låg ju faktiskt på golvet, och då ska man ju hämta de eller hur var de?
Han hämtade det där locket konstant hela tiden, tillslut fick jag nästan bli lite arg på honom så han skulle försöka med nått annat. Sen vara snabb som sjutton när han var där med tassen och skynda att belöna innan han var ner med munnen och tog locket..
Men men, det är väl en träningssak tänkte jag.

Sen kom vi som sagt till ridhuset och jag skulle träna in Rutan.
Jag och Carro har tidigare shapat det genom att vänta ut hunden helt enkelt. Har fungerat bra och så tidigare och nu fick jag några fin inspringanden. Tills.... han råkade välta ena konen med tassen. Och då såg han att "Oj, det är ju en kant på konen, den kan man bära" Puckohund! Från att ha jättefina rutskick så fick jag en hund som hämtade samma kon flera flera gånger..

Så ja, från att inte ha apporterat NÅGONTING alls så apporterar vi allt =P Bordsknivar, mobiltelefoner, lock, koner.. you name it...

Lite tråkigt att korrigera när han hämtar saker spontant, men det har blivit så himla självbelönande för honom att bära saker och jag började bara skratta när han kom med konen så jag fick bryta när jag såg att han var påväg till konen helt enkelt =P

Sen ordnade de sig med rutan också och jag fick bort konhämtandet.. =P

Men de var lite från oss =)
Inga bilder dock, är så dålig med kameran nu för tiden!

Men nu ska vi till skolan!

Ha en bra dag!