En till

En till mobilbild sen vi var och sprang i grustaget för ett par veckor sedan


Mobilbild



Min gosvovve =)

Tvåans debut!

Igårkväll så åkte ju vi iväg till Sveg och debuterade tvåan. Jag var fruktansvärt jättenervös! Hade ont i magen och var pinknödig hela tiden trots flertalet toabesök.

Hunden var hur lugn och fin som helst medan vi satt och väntade på att det skulle bli dags för klass två. Visade inte en enda tendes på att känna av min nervositet. Men sen när det var dags då jäklar var han så långt ifrån sitt bästa jag man någonsin kan komma tror ja =P

Började med platsliggningen där han låg och PEP typ hela tiden och rörde på sig. Jag blev jättechockad. Hade lite pip sist vi tränade dold plats men trodde att det var en engångsgrej eftersom jag aldrig haft det tidigare. Men nu var det riktigt högt han pep. Så nu måste jag sätta mig ner och ta en funderare på hur jag ska jobba bort det på bästa sätt.

När det var dags för oss att starta sen så fick han världens dampryck. Innan fritt följ så började han tokhoppa på mig och bet mig i armen och var allmänt knäpp så vi backade undan en sväng och samlade ihop oss innan vi startade. Men det hjälpte inte alls. Han var SÅ ofokuserad, gick och nosade, tappade helt bort mig, hängde inte med alls. Vet inte vad som tog åt honom då han brukar gå så mycket bättre.

Läggande under gång gick förvånansvärt bra, snabbare än vanligt och jag blev imponerad.

Inkallningen gick sämre än vad jag räknat med. Blev kraftigt dk och tog lång tid innan han stannade. Men han stannade iaf! Och det får jag vara nöjd med genom att jag tränat det så lite.

Rutan nollade vi. Han såg den inte alls. Och den stod precis bredvid en skogsdunge där vi gömde oss under platsen så han sprang dit och kollade vad vi hade gjort där istället.

Apporteringen fick vi bara 7,5 på. Vet inte riktigt vad som gick fel faktiskt, jag tyckte den var bra och han hade en snygg ingång som jag var rädd att vi hade tappat.

Hoppet var totalt flum! Det som han kunnat hur länge som helst, men inte igår inte. Jo visst, han hoppade över jättefint på mitt komando. Men sen skulle han iväg och nosa bakom hopphindret. Och när jag sa sitt åt honom gick han fram till hopphindret och nosade på det också. Men han satt sig iaf och sen hoppade han fint tillbaka.

Fjärrdirrigeringen var helt klart vårt bästa moment. Han var klockren!! Förutom att han drog sig LITE framåt på första sittet. Annars var han helt stilla och hade jättesnabba uppsättanden. Jag har nog aldrig sett honom göra en så snygg fjärr och det gav ju resultat också =) 9,5!!

Poängen då:

Platsliggning: 8

Fritt Följ: 5

Läggande under gång: 7

Inkallning med ställande: 7

Rutan: 0

Apportering: 7,5

Hopp: 8

Fjärrdirrigering: 9,5

Helhet: 8 (Trevligt ekipage men okoncentrerad hund)


Men ni vet vi hur vi ligger till och jag har rätt bra koll på vad jag behöver träna mer på så det här känns bra! Nu kör vi på =)


Vad har jag gjort för att förtjäna detta?



Undra vad jag har gjort för ont för att förtjäna att ha reklam om ELHALSBAND på min blogg =(
Inte riktigt dom metoderna jag använder och inget jag skulle råda nån att någonsin använda.
USCH!


Fina bilder

AKP har knäppt fina bilder på älsklingsTrazzel. Kolla in dom här!

Hemlis!

Vill ni veta en hemlis? Vi ska debutera tvåan ;)


Det var inte cushing!

Nu har jag precis pratat med veterinären och proverna visade att det inte var cushing i alla fall. Det känns skönt!

Men problemet kvarstår, vad är det för fel på min hund?

Nu hade jag ju denna kvinnliga veterinär som jag inte gillar över huvud taget så jag fick försöka stå på mig och ställa dom frågor jag ville ha svar på och försöka låta trevlig. Än en gång så ville hon bara vänta och se och hade inga direkta svar.

Sen när jag började fråga om det inte fanns något annat att kolla, ja då började hon läsa i journalen och såg att han visst hade en infektion i huden som man eventuellt kunde testa ge pencilin mot. Men sen om det hjälpte visste hon ju inte. Hopplösa människa, jag blir så arg! Och hade inte jag tjatat så hade hon inte ens sagt det där. Då hade vi hörts igen om en månad för att säga att allt var som det är nu.

Sen kom hon ju på när hon läste lite mer då att man kunde ju faktiskt testa tillsätta b-vitamin till honom som var bra för huden, nu när han får laxolja så kunde b-vitamin hjälpa till och att det fick igång hårproduktionen igen, typ.

Så ja, vad fick jag ut av det här samtalet då? Ingenting skulle jag vilja säga. Usch!

Nu ni ;)


Sökträning med Kusin

Förra veckan var jag och Linnéa ute och tränade sök. Från börjar var det tänkt att vi skulle vara några fler men dom var tråkiga och drog sig ur. Men det hindrade inte oss. Och två figgar fick vi med oss också. Perfekt =)

Vi åkte ut rätt tidigt innan det hunnit bli så varmt. Vallade av och gjorde i ordning. Instruerade våra figgar om vad som gällde och sen körde vi igång.

Linnéa hade aldrig kört sök med Angel förut och det var jättelänge sen jag körde med Trazzel så det skulle bli spännande att se hur det gick. Jag hade väntat mig att vi skulle få köra jättemycket basicövningar och ta det jättelugnt.

Men tji fick jag. Vilka duktiga hundar vi hade. Vi fick köra nått ljud ibland, men mycket mindre än vad jag trott. Och ingen som helst popup med rörelser där dom visade sig för hundarna. Angel var superduktig, jag blev riktigt imponerad, det där var nått som hon tyckte var kul. Och Trazzel fattade jättesnabbt vad det handlade om och gjorde jättefina skick. Och efter första omgången så fick jag glädjeskall hela vägen ut till stigen. Vilket resulterade i att vi stod stilla jättelänge och inte rörde på oss fören han var tyst, sen var han lite lugnare tredje omgången. Han är tacksam på det viset, han fattar fort vad som inte ger belöning. Nog för att han kan bli extremt skällig när han tycker att nått är roligt, men så länge han inte får ut nått av det så slutar han skälla, så småningom. Det gäller bara att orka hålla ut.

Precis så var det ju när jag, Carro och Börnis körde skolgårdssök förut också, han blev totalt knäpp när det var hans tur, men bara man ger sig fan på att han inte får göra nått så länge han skäller så blir han tyst!


Trazzel har föresten fått beröm för att han är så smart. Han har nämligen lärt sig en ny morgonsyssla. Hämta tidningen åt pappa. Så nu vet han direkt vad det handlar om när det är dags att hämta tidningen. Min söta apporterande älskling!!

Just nu sitter jag och väntar på provsvar från veterinären, han ska ringa snart. Eller hon kanske, jag vet inte.. har ingen koll på vilken veterinär jag har längre. Sist jag var där så passade jag på att få hela min journal utskriven.. den va lång kan jag säga.

Men nu ska vi få reda på om testet för cushing visar nått. Vi håller tummarna för att det inte gör det, för herrejäklar vilken dyr medicin det är till det! Även om det känns bra att veta vad som är fel så vill jag inte att han ska ha den sjukdomen, det skulle knäcka min ekonomi totalt och då vet jag inte vad jag tar mig till =(

Håll tummarna för att det är nått annat fel på min vovve istället! Nog för att jag vill hitta felet, men ja.. det får ju gärna vara nått som är lätt att åtgärda istället!

Diagnos Okänd för hund efterlyses. Kanske ska maila tv3.

Rutanträning



Här kommer film från vår senaste rutanträning. Det går ju verkligen framåt måste jag säga. Har ökat på avståndet till fullt och som ni ser så börjar han även få upp lite fart in mot rutan. Jätteroligt att träna!!

Försöker att enbart belöna mitt i rutan eller långt bak, hade jätteproblem med att få bak honom tidigare men nu verkar det ha löst sig! Duktiga hund =)

Och det ENDA vi har gjort är att klicka spontana sändanden. Jag använder inte ett enda komando eller visar vart han ska eller någonting. Jag och Carro började med det här i vintras någon gång, eller våras var det kanske, och bara klicka när han tittade mot rutan, ett steg närmre osv. Först på jätteliten ruta och jättenära avstånd. Och nu har det utökats till fullt stor ruta och fullt avstånd! Och längre avstånd ska det bli.. Helt otroligt.

Aldrig någonsin har jag lagt leksak eller godis i rutan för att locka honom dit. Och ändå är jag påväg att få till ett riktigt bra resultat med vår träning, det är det här som gör träningen så himla rolig.

Men att det tagit så lång tid som det gjort för oss beror ju på att vi inte alls tränat rutan nått seriöst fören dom senaste veckorna i princip. I våras testade vi bara för kul och för att Ebba skulle få lite pauser i sin träning =P Men nu jäklar är det nog jag som skulle behöva bli pausad i min träning, det är svårt att låta bli att vilja göra "en gång till" när det går så bra. Men jag försöker verkligen att bryta när det går som bäst nu. Och köra mycket lekpauser!

Det var allt från oss just nu. Vi hörs =)

4 Koner = Lycka

Jag och Trazzel är inne i världens shapingträningsperiod nu. Har kört extremt mycket tänka själv och klicker senaste tiden. Och det är så fruktansvärt kul.

Vi håller ju även på med endel nya moment eftersom vi planerar att starta tvåan snart. Mycket kul =)

Så just nu är 4 koner = lycka för oss! Ägandet av dessa koner gör att vi precis när som helst kan springa ut och sätta upp en ruta och ta ett träningspass. Både igår och idag hade vi (läs jag) sådan himla träningsabstinens så vi varit ute trots ÖSREGN och tränat rutan. Knäppa människa tänker ni men gör de då =P Roligt har vi i alla fall.

Nyss när vi var ute och blötte ner oss så ökade vi på till fullt avstånd och dom sista 2 skicken var så jäkla fruktansvärt jättefina så jag blev alldeles varm inombords. Vilken enormt jätteduktig hund jag har!!!!

Ska verkligen försöka få någon som filmar vår rutanträning någon dag, så får ni också se hur duktig han är =)