Det bästa..

Det absolut bästa med igår var att FÖRUTOM på linförigheten så kändes det som att jag och Trazzel var ett team! Det har jag saknat förut på tävlingar. Han har gått i sin egen värld och jag har varit toknervös och inget har fungerat nått vidare.

Igår var jag inte alls speciellt nervös och jag kände mig väldigt trygg med situationen och vågade ta för mig mer. Efter linförigheten så blev vi ett riktigt team och vi spelade tillsammans. Det var han och jag liksom! Och den känslan, den var jättehärlig! Det är så det ska vara på tävlingar. Det enda man ska se är sig själv och hunden, man ska gå i sin egen lilla tunnel och strunta i allt annat. Och det var precis det jag lyckades med igår och det tror jag bidrog mycket till att det gick så bra som det gick =)

Underbart! Jag kan nästan inte förstå att det är sant! Och nu har jag nästan helt och hållet bestämt mig för att satsa på tvåan nästa! Hoppar över LP1 och satsar på dom högre klasserna. Tror jag =P

Filmen


Filmen då =)

Lydnadstävling i Karlstad




Idag var det dags för lydnadstävling i Karlstad. Från början var vi bara 2 starter i lydnadsklass 1 men när vi kom dit idag visade det sig att det faktiskt var 6 startande. Och dom körde omvänt och började med Elit så vi fick sitta och vänta och vänta och vänta och vänta.

Det började med platsliggningen som han fick nå damp på och la sig ner innan jag kommenderat. Eller ja, innan ens domaren sagt att vi skulle kommendera så antagligen börjar inte momentet fören vi lagt ner hunden för jag fick 10 där ändå. Var jättenervös att jag skulle ha nollat.. puh!!

Och ungefär 1,5 timme senare var det äntligen dags för klass 1 att starta. Det började med en rottis som tyckte att det var sjukt varmt och var jätteseg. Sen var det en Staffe som var hur söt som helst och jätteduktig och efter det var det äntligen Carros tur med Askari. Askari går så jäkla snyggt på linförigheten, det är synd att han tappar lite ibland och inte riktigt gillar högerhalterna. Men annars SUPERSNYGGT! Jag kände redan då att Carro och Askari kommer vinna allting, med tanke på hur dom andra gått så var Askari överlägset bäst.

Sen kom läggandet.. som inte alls gick. FAN DÅ! Men jag måste erkänna att någonstans långt inom mig tändes ett litet ljus och jag kände att jag kanske hade en chans ändå =P Förlåt Carro!! Men så kändes det =P Men verkligen skitsynd på läggandet för sen på allt annat fick han toppenbetyg. 10 på Ställandet som var SÅ SNYGGT! Askari är en duktig mallinutt han =) Och dom lyckades ändå skrapa ihop till ett förstapris trots nollandet på läggandet. Det är inte dåligt inte! Grattis =) 1 kvar till LP!

Sen var det vi då. Påväg in till planen hände någonting, jag vet inte vad. Hunden tappade totalt fokus och började lukta och blev alldeles borta. Men sån tur var samlade jag mig såpass så jag inte gick in på planen fören han var med mig. Jag gjorde om flera gånger och väntade ut att han skulle vara med mig och komma på vad det handlade om.

Men trots de så gick linförigheten inte alls bra. Jätteofokuserad, gick och nosade, gick längst ut i kopplet men vissa stunder gick han jättefint och det lyckades bli en 6a iaf.

Sen resten av tävlingen gick det mycket bättre. Jag berömde och lekte upp honom ganska mycket efter varje moment och då fick han upp fokus mycket bättre. Ett EXTREMT sent läggande som ändå resulterade i 8 gjorde mig jätteglad och resten av poängen är jag supernöjd med =)


För det gav trots allt ett förstapris med 173 poäng och FÖRSTAPLATS!!! SÅ JÄVLA GLAD!!




Poängen då:

Platsliggande: 10
Tandvisning: 10
Linförighet: 6 (Glappar, sitter snett, sen vändning, nosar, drar, sent sättande)
Läggande: 8 (Sen ner)
Inkallande: 10
Ställande: 8,5 (Glappar under transport, sitter snett)
Apportering: 9 (Lite tugg)
Hopp över hinder: 10
Helhet: 8,5 (Något okoncentrerad i vissa moment)

SUMMA: 173 poäng och ett förstapris.



Nu fick jag användning för mina hyllor i köket, dom ska bli prishyllor ;)

Får se om vi kanske ska starta tvåan nästa gång då ;) Spännande!!

Just de, det kommer en film sen på hela programmet bara den har laddats klart på youtube =)

Veterinären igen

I morgon är det dags att åka till veterinären igen. Han ringde idag och berättade att alla prover såg bra ut och att han tyckte att vi skulle utvärdera medicinen om 2 veckor ungefär.

Men eftersom jag åker hem på sommarlov nästa vecka så sa jag att han skulle passa på att ta fler prover nu om han ville göra det, jag är ju ändå inne i en ny försäkringsperiod så det är ju lika bra att passa på när man inte behöver betala mer än 20% av vad det kostar...

Så i morgon är det dags igen. Lillgubben ska in och sövas och det ska tas biopsier på honom. Han ska lämnas in mellan 8 och 9 och sen vara där hela dagen tills om är klara. Men som ni kanske minns så gick det ju inte alls nå bra sist vi skulle göra på det viset. Jag bad specifikt om att få komma dit DIREKT när han var klar, helt redan innan han vaknat riktigt för att han skulle vara lugn. Och dom lovade att ta honom så fort som möjligt på förmiddagen så han skulle slippa stressa upp sig så mycket. Men blev det så? Näää!

Istället så tog det nästan hela dagen och när klockan blivit över 3 ringde JAG dit, och ja, då hade ju min veterinär gått iväg på nått möte och skulle bli borta resten av dagen så ingen annan hade ju nån koll på att jag hade speciella önskemål om min hund. Och sen när jag kom dit hördes det ända ut hur han skrek och när han såg mig så var han så stressad och uppe i varv så han knappt såg att det var jag. Sen bajsade han typ 4 gånger när vi kom ut. Och han blev inte sig själv igen på hela den kvällen. Sånt gör mig SÅ ledsen, när jag specifikt berättar hur jag vill ha de och ändå inte kan få det så. Det är ändå JAG som är kund hos veterinären och väljer att gå dit med min hund, då vill jag ju kunna lämna honom med gott samvete och ha förtroende för människorna där.

Så i morgon tänker jag vägra lämna honom fören det är dags för honom att sövas och sen tänker jag helt sonika sitta i väntrummet tills han är klar och det är dags för honom att vakna. Då får dom säga va fan dom vill men så tänker jag göra, aldrig att jag lämnar honom ensammen där igen.

Det förtroendet har jag misst när det gäller solstaden, tråkigt men sant!

Ben


Snart är det dags!

Snart är det tävling igen då! Lydnad iofs den här gången. Ingen rapport som kan gå dåligt =P Men om det är bra eller inte vet jag inte, för då hänger de ju desto mer på lydnaden =P

Vi har tränat en liten snabbis ikväll. Trazzel var på sånt härligt humör när vi kom från promenaden med Börnis och Limpan så vi körde en kortsväng med lägganden som gick hur bra som helst, jag är så glad!! Tack Carro för dom tipsen =)

Sen körde vi tävlingsmässiga ställanden och dom funkade KANON! Sen gav vi oss där. Vi har inte alls mycket vi behöver träna på och de känns så bra.

Jag har bestämt att aldrig någonsin mer berömma när Trazzel kommer in och gör spontana linförigheter, som har gör i princip hela tiden. Det har verkligen blivit ett moment som han bestämmer över. Han kan gå en hel promenad skitsnyggt och bara vänta på belöningen, för att han bestämt att han vill ha den. Sen när jag vill att han ska gå fot, ja då skiter han ju i det. Alltså måste jag sluta belöna att han gör den frivilligt, han ska bara kunna få belöning när han gör den när jag vill. Mitt moment och inte hans =P

Ja det var allt för idag. Håll tummarna på lördag!

Veterinären

Igår var vi hos veterinären. Vi skulle kolla upp Trazzels mage som blivit helt hårlös. Det har gått jättefort sista månaderna och nu är han nästan helt kal, plus att det har skavts bort päls på andra ställen också.

Men från att vi fick våran tid tills vi skulle dit hann det ju hända lite fler saker. Som tex ögat och tassen, så de skulle vi också passa på att kolla upp.

Hade tid kvart över 7. Var där i god tid och hann gå en promenad innan. Men som jag hade misstänkt innan så tog allt jättelång tid. Vi fick vänta i en timme innan vi fick komma in på salen. Men väl där så började han med att kolla ögat och det var de ingen fara med. Skönt!

Sen kollade han på tassen och den var de väl heller ingen större fara med. Jag fick beröm för mitt tassbandage, veterinären fick nästan inte bort de och då är de bra lagt =P Tur man lärt sig nått på djursjukvården iaf. Vi fick med oss en salva hem till tassen som vi ska smörja på en gång om dagen när vi ändå ska byta tassbandage.

Sen var det hårlösheten då. Ja, han hade väl inga direkta svar, symptomen tydde väl inte på nått speciellt, det var väldigt diffust så vi fick helt enkelt ta lite olika prover för att utesluta lite saker innan vi kunde gå vidare. Dom tog skrap på både magen och en armbåge och sen tog dom blodprov. Medans vi var där hann dom kolla Demodex och det visade ingenting. Resterande prover får vi svar på på onsdag. Men de skulle ju inte förvåna mig om dom inte visar någonting, faktiskt =/

Vi fick i alla fall nytt tassbandage lagt och hon som lade det använde någon smart grej istället för bomull så man slapp använda kompress. För det fastnade inte alls, softband hette de visst. Jag frågade om det fanns att köpa men jag fick med mig två rullar hem "gratis", det var ju snällt. Men resten av kalaset gick på över 2000 så dom där banden var nog inte så jäkla gratis ändå.

3 timmar senare kunde vi äntligen åka hem. Herregud vilken kväll! Trazzel var branog less och antagligen jättetörstig när han stod där inne och gnällde på slutet. För när vi kom hem drack han upp hela skålen med vatten. Hade ju blivit lite stressigt innan när vi skulle åka så han hade visst inte haft tid att dricka vatten.

Nu är det dags för skola igen, och det är regnväder fortfarande. Har dragit på typ tusen plastpåsar och massa grejor på Trazzels tass så den FÖRHOPPNINGSVIS kan hålla sig torr!!

Vi Hörs!

Att tyda lagar och regler

Jag sitter och tänker på tävlingen och på Trazzels tass. Jag har fått för mig att han inte får vara med om han måste ha tassbandaget på sig så jag tänkte ta och läsa lite på reglerna vad det står.

I lydnadsreglerna står det såhär:
Deltagande hund får inte vara skadad eller sjuk. Den får inte heller vara påverkad på otillbörligt sätt, dvs den får inte vara utsatt för åtgärd som otillbörligt kan påverka utseende, prestation, reaktion eller yttring av skada eller sjukdom.

Detaljerade regler för vilka behandlingar och åtgärder som är otillåtna återfinns i Nationellt dopingreglemente för hund.


Jag läste såklart även i Nationellt dopingreglemente för hund också och där stod det:
Vid prov, utställning och tävling föreligger förutom förbud mot tillförsel av otillåtna substanser enligt avsnitt 6, också förbud mot exempelvis
- åtgärder som häver smärta
- åtgärder som påverkar hundens allmäntillstånd
- åtgärder som påverkar sjukdomsprocess


Förbudet gäller oberoende av vilken teknik som använts och omfattar således såväl exempelvis kirurgisk som medikamentell behandling och s k alternativa behandlingsmetoder.


Hunden får inte vara skadad står det. Skadad är han ju vare sig han har tassbandage eller inte. Men han har inte ont av det. Han gick ju omkring på tassen utan bandage när det blödde först utan att halta någonting. När jag tvättar och gör rent i såret så rör han sig knappt och med tassbandaget på visar han inga som helst symptom på att han skulle ha en skadad tass.

Just här kan jag tycka att SKK:s regler brister lite. Det är förbud mot ÅTGÄRDER som häver smärta. Men sen om hunden har ont men man inte har åtgärdat de, ja då får den vara med. Bara den inte visar det på planen. Om den sen skulle vara halt i 2 veckor efter en tävling spelar ingen roll, bara man inte gör nått för att åtgärda det.

Anledningen till att jag har bandage på är för att hindra blödning eftersom han går på trampdynan hela tiden. Hade såret varit någon annanstans så hade blödningen antagligen slutat för länge sedan och han hade fått ha tratt på sig tills det läkt. Men ja, nu är det ju inte så. Och jag vet faktiskt inte hur jag ska tolka reglerna, är det någon som har nått förslag? Kan dom tvinga mig att avstå tävlingen om han har tassbandage?

Jag ska självklart prata med veterinären om det här i morgon också så får vi se vad han säger. Han kanske rekomenderar mig att avstå ändå för tassens skull och då gör jag ju självklart det.

Ja vi får se vad som händer. Som det är nu så ser tassen jättefin ut och igår fick han gå omkring med en kompress fasttejpad bara och det funkade jättebra. Håll tummarna för att min otursvovve kan få vara frisk en tid framöver nu!

Spårning!

Idag kände jag och Carro att vi ville upp till skogen och göra nått med hundarna så det blev att lägga spår. Ville inte köra uppletande med Trazzel eftersom jag inte vill att han ska springa på tassen, men två korta spår var alldeles lämpligt för det går i ett lugnare tempo och så kan jag ju välja terräng lite bättre.

Sagt och gjort, vi gick upp till Sisu och la våra spår, väntade nästan en timme sen började Carro med Askari och Ebba och vi fick lite pasivitetsträning =)

Trazzel tycker om att spåra, men han glömmer bort själva spårandet =P Han går med lite väl hög näsa och det gör att han genar jättemycket när han känner att lukten ändå fortsätter längre fram. Så på första spåret missade han spårslutet för han genade till mitt avhopp och fortsatte där jag hade gått ut. Illa!

Andra spåret gick bättre, då hade han kommit underfund med vad vi gjorde och tog de faktiskt lite lugnare och koncentrerade sig mer. När vi kom till vinkeln så blev han jättefundersam och stod länge länge på samma ställe och verkligen nosade, istället för att flacka runt och leta i vinden. Så då kom han tillslut på vart spåret tog vägen och gick raka vägen till spårslutet den här gången. Så det var lyckat ändå =) Vi spårar alldeles för sällan det är nog mest där felet sitter. Vi måste försöka komma ut lite mer, och även lägga lite blodspår så vi kan starta viltspår snart =)

När vi kom hem så tog vi bort bandaget och kollade tassen och den ser rätt bra ut faktiskt. Han hade blött lite lite men när vi tog bort de så blödde det inget. Så nu fick han bara en kompress fastsatt med tejp så att resten av tassen/benet får vila från allt bandage. Så får vi göra riktigt tassbandage sen innan vi ska ut.

Det var allt från oss just nu. Vi hörs!

PM



Nu har jag fått PM till tävlingen den 30 maj i Karlstad. Spännande!
Hoppas bara tassen blivit såpass bra då så att vi kan vara med!!

Min olycksdrabbade vovve



Glenn upptäckte nyss att Trazzel blödde på trampdynan och när vi tvättat rent så såg vi att det var en stor bit som är borta. Sen jätteobehagligt ut och jag har ingen aning om vad som hänt. Han har inte haltat eller nått. Och eftersom det blödde nyss så känns det ju som att det är väldigt nyligen som det hänt.

Så nu fick vi ännu mer användning av Solans koksaltlösning så nu är såret rentvättat och vi har lagt en tunn kompress över sen satt på en strumpa för att hålla smutsen borta.

Min olycksdrabbade stackars lilla vovve =/

Liten jämförelse bara

En liten jämförelse med förra årets skolmästerskap:



På lydnaden förra året fick han en 5a på linförigheten och den var jag NÖJD med för så bra som han gick då hade han typ aldrig gått. I år fick vi 6,5 och då gick han USELT och under dåliga förutsättningar. Alltså ett stort steg framåt måste jag säga.

Inkallningen förra året flummade han som fan på ingången och den var en 10 nu, bra där.

Sen hade vi läggande och ställande med förra året, det nollade han båda två. Men det var inte med i år.

Hoppet drog han iväg på förra året. Han upptäckte att det luktade gott någonstans bakom mig och på sidan så jag tror vi nollade det också. I år fick vi 9 pga av sned ingång.

Apporten förra året var tävlingens roligaste moment och fick hela publiken att skratta. Trazzel satt jättefint fot och tog apporten på mitt komando sen drog han typ 7 varv runt planen i världens fart och var så lycklig över att han hade en apportbock. Nu i år så satt han lugnt vid min sida med apporten i munnen, men tuggade och fick poäng 8.

Alltså kan jag iaf vara nöjd med tanke på hur långt vi kommit sen året innan =)



Agilityn förra året blev en stor flopp. På bilden ovanför ser de ju jättebra ut, men det beror på att det var första hindret. För efter det andra hindret drog han sitt eget race och vägrade göra klart banan. Den fanns ju helt klart roligare saker än Agility att hålla på med.

Och i år tog vi oss igenom hela banan, hunden hade kul, men en massa damp. Men helt klart en STOR förbättring mot förra året. Så ja, jag bör nog vara rätt nöjd ändå =)

Skolmästerskap

Då har årets upplaga av skolmästerskapen ägt rum. Och ja, de hade ju kunnat sluta med bättre resultat om man säger så.



Där uppe kan ni iaf se Hoppklassen där vi tyvärr diskade för att jag inte var tillräckligt noga med att få honom runt hindret så han tog det åt fel håll.. fan fan fan!!! Annars hade det kunnat gå rätt bra, trots massa krångel så flöt de på fint sista biten i alla fall. Mycket strul i början men jag är väldigt otydlig också ser jag. Plus att vi måste träna byten =P Massa olika byten. Men vi är på väg iaf =) Och jag är supernöjd med att han tar slalomet så bra när han väl koncentrerar sig.

Agilityklassen gick ännu sämre så den får ni inte ens se =P Massa strul, fick göra om slalomet typ tusen gången, han visste inte vart jag ville att han skulle och ja, you name it. Men helt klart bra träning och roligt ändå =)

Sen var det ju även lydnad och även den hade ju kunnat gå bättre. Det är alltid så mycket omständigheter när jag ska tävla.

Precis innan tävlingen så skulle jag ta ut Trazzel ur bilen och direkt när vi kommit ut så kommer det en hund från ett hus bredvid och hoppar över staketet och springer fram till oss. Så då blev det ett mindre kaos där och jag fick nerverna på utsidan direkt. Dålig start alltså.

Men han låg en jättefin plats ändå, låg och sniffade lite i luften, men det var ju en hel del störningar också med hundar som skällde i bilar och folk överallt. Men sen efter platsen så kom nästa kaos.

Vi hade startnummer 2 och skulle gå av planen när plötsligt tjejen med startnummer 1 som skulle stanna kvar kommer springandes förbi mig och har sin hund lös ett par meter bakom som också springer förbi i världens fart så Trazzel (som redan hatar den hunden) blev ju helt knäpp och tappade allt fokus, så där blev ju vår linförighet förstörd kan man säga.

Men vi lyckades skrapa ihop 120 poäng av 140 som max i alla fall så det var väl bra ändå. Och det räckte till en femteplats.

Platsliggning:      10
Fotgående:          6,5
Inkallning:            10
Apportering:           8
Hopp över hinder: 9

Vid apportering vet jag inte vad som hände, han tuggade en massa och det brukar han inte göra. Men men, de är ingen prio1 med lydnadsettans apportering precis.


Sen hände de tyvärr en lite tråkig grej också. Mitt uppi allt kaos med prisutdelning och hundar överallt så hamnade Trazzel och Ebba lite förnära varandra och rök ihop så Trazzel fick ett bett över ögat med två skrapsår runt ögat och ett jack nedanför ögat i själva hinnan på insidan. Peppar peppar så klarade han ögat och jäkla tur var väl de. Lite obehagligt när det var alldeles blodigt runt ögat. Men vi sköljde rent och sen hade Solan saltlösning som jag fick ta med hem och skölja med några gånger till.

Jag ringde även veterinären för säkerhets skull och hon sa åt mig att skölja flera gånger under kvällen så man verkligen var säker på att allt smuts försvann och sen se hur det såg ut dagen efter och blev det värre eller så skulle jag bara ringa så fick vi komma in.

Men jag tycker de ser helt okej ut faktiskt. Det har svullnat upp endel men de är ju inte så konstigt. Vi har sköljt en gång nu på morgonen och jag har kollat så noga jag kunnat och tycker det ser helt okej ut. Dock har ju jag världens ögonfobi så det var ju lite jobbigt. Jag tycker de är så sjukt äckligt med ögon så jag kunde inte kolla igår när Carro och Amanda höll på göra rent och så, jag måsta kolla bort. Men när allt blod var borta så gick de bättre, och nu går det helt okej, så det är väl bra träning antar jag.

Det var allt för den här gången. Vi tävlar lydnad inne i Karlstad den 30 Maj så fram till dess blir det hårdträning. Och mycket störningsträning, Får försöka komma iväg och träna på lite brukshundsklubbar och så där det är lite mer folk.

Ha de så bra!

Debuten som blev en flopp

Istället för att skriva ett helt nytt inlägg om tävlingen så kopierar jag bara det som finns i min blogg, utefall ni missat det. Det här var alltså skrivet i lördagskväll:

20 över 3 i morse ringde min klocka, jag var helt borta och en massa konstiga drömmar for genom huvudet på mig. Upp och göra matsäck och göra sig i ordning, och helt otroligt så kom vi faktiskt iväg halv 5 som planerat =O Bra där!!

Och på vägen var det absolut ingen trafik alls så det gick att ligga på jättebra och vi hann med att se både en älg, några rådjur, rävar, tranor och grågäss.

Men när vi inte kommit allt för långt så skulle Glenn stanna och fixa nått under motorhuven och vet ni vad som hände då? Jo motorhuven gick inte att stänga, vadå chockad man blir när det inte går att slå igen den, det ska väl alltid gå? Nä då, då hade det lossnat en fjäder till låsningen. Jättejobbigt var det och vi fick åka med en halvt öppen motorhuv och vara rädd att den skulle flyga upp. Mindre kul =/

Men fram kom vi, och i tid minsann =P 1 timme och 45 minuter innan tävlingen =P Man ska ju vara ute i tid. Så då tog vi en promenad med hunden som fick dampa av sig. Gjorde ett läggande bara för att, som blev SKITSNYGGT! Sen for vi iväg och hämtade frysen som nu står och håller på blir kall i vårt kök. Spännande sen att se om all hundmat får plats =P

Sen var de då dags för tävling. Mariestads brukshundklubb var jättefin och vi gick in och satte oss. Det visade sig att det bara var 4 tävlanden i rapport och inte 6 som det stått på pm:et. Men det var ju bara bra tyckte vi =P sen blev det lottning och vi fick startnummer 3, vilket kändes jättebra, speciellt till lydnaden då jag inte vill komma in först. Och med två hundar före i rapporten borde funka bra tänkte vi.

Så bar det av ut i skogen och våra mottävlanden var 1 Aussie och två Flatcoated Retriver, en brun och en svart. Så var tävlingen igång. Trazzel låg tyst på sin plats när vi gick iväg och pratade med domarna och sen gick Glenn ut till B-stationen med honom.

Sen blev det en liten stunds väntan och jag var toknervös, men det var ändå kul att det var igång nu. Pratade lite med dom andra tävlande och dom hade tydligen problem med att sina hundar inte ville springa så dom var väldigt osäkra på hur det skulle gå. Jag däremot var ju inte ett dugg osäker på att han inte skulle springa, snarare att han skulle skrika på framföringen, det var min största rädsla.

Sen blev det dags för start. Tiden var inne och den första hunden hade gått. Trodde vi. Men den kom aldrig. Sen var det dags för hund nummer 2 och den kom. Då var det Trazzels tur och jag stod och väntade med spänning när dom sa att om 30 sekunder så är det hans tur. Sen började klockan ticka, en halv minut hade gått, en minut hade gått, en och en halv hade gått, två minuter hade gått och mitt hopp sjönk totalt. Han kommer inte. Precis då får jag sms av Glenn där det står att han inte gick.

Vilken chock! Det var nått som jag var helt oförberedd på. Det fanns inte ens med i min tanke att han kanske inte skulle vilja springa. Det om nått var det enda jag var säker på att han skulle göra idag. Allt annat skulle kunna skita sig men INTE det. Men så går det kanske om man är för säker på nått? Jag vet inte.

Hund nummer 4 kom iaf och då var det dags att skicka tillbaka dom två hundarna som var på vår station. Men nä, dom ville inte. En sträcka räckte tyckte dom. Så ingen av oss 4 som var med klarade oss. Jättetråkigt faktiskt. Jag som hade sett fram emot en tuff tävling med jämna tider och duktiga hundar och att lydnaden skulle vara avgörande. Men nä, tävligen fick ett abrupt slut istället och vi bestämde oss för att åka hem.

Så redan vid 11 var vi tillbaka i Karlstad där vi stannade på mackedonken, men ingen av oss hade någon vidare matlust. Sen åkte vi ut i skogen en sväng och skulle testa honom igen, då gick han klockrent på appellsträckan men sen när jag skulle göra ett till skick så ville han inte då heller. Så nu måste jag verkligen sätta mig ner och tänka ut en bra plan för hur jag ska göra om han inte vill gå. Ett problem som jag aldrig trodde skulle uppstå.

Så ja, nu är vi ju hemma som sagt. Frysen är uppburen och står i köket. Hunden sover. Och vi har sovit igen lite tid som vi missade inatt. Jätteskönt! Var SÅ trött på vägen hem. Nu ska vi käka lite middag sen blir det slappa resten av kvällen. Kolla på Robinson och bara ta de lugnt!


MEN, för att se till det positiva så hade Glenn en superbra framföring innan han skulle skicka, som vi till och med fick beröm av domaren för. Och Trazzel betedde sig exemplariskt bland dom andra hundarna och var jätteduktig när han låg på sin plats och så fast vi gick iväg. Och så regnade det inte heller =P Och nu vet vi ju precis hur en rapporttävling går till så då kanske man inte är lika nervös nästa gång.

Träning i regnvädret!

Ja det lovade regnvädret som inte ville infinna sig i morse kom precis när jag och Carro skulle iväg och träna. Såklart! Men men.

Vi letade oss iväg till Karlstad brukshundklubb, typ jättesvårt att hitta, men tror jag vet vart jag åkte fel =P sen tog vi en helt annan väg hem så vi får se hur det går den 30 maj när vi har tävling där =P

Först körde Carro ett pass med Ebba med rutanskick som gick hur bra som helst, Ebba är sitt gamla jag igen och är på topp! Sen fick jag hjälp med kommendering och inropning på planen. Vi körde bara linförighet. Nöta nöta nöta och nöta! Men jag tror de blev bra tillslut =) Och som Carro säger "när han väl går snyggt så går han ju så JÄVLA snyggt" så det är ju kul =)

Sen körde vi även en budföring utan belöning ute hos Carro för att se så han klarade det. På kort avstånd gick det inte alls, han fattade nog inte vad vi gjorde. För sen när den blev tävlingsmässig och lång så gick den skitbra =)

Efter det bestämde vi oss för att köra agility, för de var jättefin agilityhinder där och allt var uppställt i en bana så vi körde en hel del olika kombinationer. Och det är helt sjukt vad GRYM Trazzel är, jag blir så impad och så glad. Det är så sjukt roligt att köra honom för han bara går och går. 12pinnars slalom UTAN PROBLEM!!!! Framförbyten funkade skitbra, mest träning för mig där =P sen har han jättebra kontaktfält få a-hindret och så körde vi även gungan som gick skitbra. Och han har jättebra koll på vilka hinder som heter vad och jag kan skicka honom fast jag är bakom och han letar själv och har ett jättebra sug. Förbra ibland =P För om vi står stilla eller är påväg till ett speciellt hinder så tar han alla hinder på vägen också. Han springer sin egna bana om jag inte säger nått =P Men det är ju bara ett bevis på att han tycker det är skitkul så det är ju jättebra =)

Hade varit sjukt kul att gå en agilitykurs någon gång men det lär man ju inte ha råd med den närmaste framtiden. Men nån gång så =) Snart är det ju faktiskt skolmästerskap och då ska vi äga allihopa tänkte vi =P

Så det var allt från oss idag, tänk på oss i morgon!!

I morgon är det dags!

Ja i morgon kommer dagen som vi längtat efter sedan i höstas när Trazzel fick börja med sin medicinering. Vi ska göra comeback på tävlingsplanen med vår dispensansökan säkert instoppad i tävlingsboken!

Och inte nog med att vi ska göra comeback, vi ska även göra DEBUT på BRUKStävling!!!! Det ska bli så sjukt roligt och spännande att vara med. Och jag har verkligen INGEN aning om hur det kommer att gå =P

Ska bli så spännande att bara se hur tävlingen går till, för jag har aldrig sett en rapporttävling tidigare.

Så vad är förberedelserna då? Jo igårkväll fick jag och Carro ett ryck och gick ut och tränade. Jag ville testa nån apportering och se om jag fått bort tveksamheten och den var som bortblåst, Trazzel praktiskt taget flög efter apporten i världens fart. Så de körde vi bara 2 gånger eftersom det gick så jävla bra.

Sen gjorde jag ett halvhjärtat försök med framförgående också men insåg att jag ska avstå det momentet. Det är som mest 20 poäng jag kan missa på de och jag hoppas jag tar igen dom på någonting annat!! håll tummarna!!!

Idag är det finslip och attityd som står på schemat! Jag och Carro tänker åka till Karlstads brukshundklubb och jag ska köra en tävlingsmässig ingång på plan, en liten del av linförigheten och sen bryta med superbelöning, lek och massa kul. Sen skulle vi tydligen passivitetsträna och titta på när Carro tränade, tyckte Carro =P Är väl bäst att lyssna på henne då eftersom hon är äldst =P

Men jag ska nog eventuellt slipa lite på läggandena också, mest lek och massa fart, så det kan nästan inte kallas för träning =P

Ja som ni förstår är jag fruktansvärt nervös och har haft ont i magen nästan hela veckan nu, iaf varje gång jag tänkt på tävlingen.

Det var allt från oss nu, får se om jag skriver nått mer innan tävlingen eller om ni får vänta på resultatet ;)

Jo just de, idag kommer ASKARI! Minns ni mallen jag visat kort på tidigare, Trazzels kompis! Och Carros lånemalle. Så det kommer bli skitkul att träffa honom igen =)

Träningsdags

Idag ska vi till Forshagas brukshundsklubb och träna lite. Prio ett är att rycka tag i någon okänd människa och be om att få göra en budföring =P Får se om jag vågar det.

Sen har vi linförighet som står på schemat. Attityd och uthållighet. Göra om och göra rätt VARJE gång det blir fel. Inget trams och inget tjaffs. Gör han inte rätt så får han ingen belöning så enkelt är det.

Sen om jag hittar nån apport att låna så ska vi köra apporteringen också. Efter det så är jag nog nöjd.

Framförgåendet ska vi träna varje dagi skolan den här veckan hade jag tänkt. För det var där vi började, i klassrummet. Och det känns som en bra miljö att vara i, så där ska vi fortsätta. Och sen plocka ut det och se hur det fungerar med störning.

Så det var dagens upplägg, får se om jag lyckas följa det =P

En vecka kvar!

Nu är det en vecka kvar till vår debut då! Så nu är det hårdträning som gäller.



Just nu tränar vi stadga till vårt framåtsändande genom att använda oss av omvänt lockande. Jag berättade ju om det i ett tidigare inlägg men här får ni se en film också. Han ska alltså stå med huvudet riktigt rakt framåt för att få sin belöning. Med godis i min hand som störning. Varje gång han går ur sin rätta position så tas min hand bort. Sen får han belöning när han gör rätt.

Han har dock börjat sänka huvudet mer och mer som ni ser på filmen, men det beror ju såklart på att jag har godis i hans matskål framför honom som står på golvet. Så jag ska nog lägga godiset på en stol istället för att få upp huvudet på honom. Men huvudsaken är att han fokuserar framåt, sen om det blir lite neråt gör inte så mycket, för vi är faktiskt inte ute efter någon 10-poängare precis =P

Enda anledningen till att jag tränar framförgående är för att se om jag lyckas lära in det innan tävlingen. En utmaning helt enkelt, och gör jag inte det så är det strunt samma, jag lägger inte ner hela min själ på att lära in det momentet för det försvinner sen när man kommit ur lägre klass ändå =P och ja, det känns ungefär som apporteringen i lydnadsettan, löjligt. Men vi testar, kan vi få en femma så är jag glad =) det ökar ju våra chanser till uppflyttning.

Nu ska vi träna vidare =) På söndag ska jag åka till forshaga brukshundklubb och försöka våga prata med någon där och se om jag kan få köra en budföring, för det behöver vi testa med någon okänd person också.