Blodsugande lus

Jag har kanske inte berättat i den här bloggen om Trazzels löss, det var nog i min egna blogg jag skrev om det.

Det var i alla fall så att lördagen förra veckan, eller förrförra, alltså för cirka 10 dar sedan så upptäckte Ida att Trazzel hade löss, och när vi kollade lite nogrannare så upptäckte vi att det verkligen kryllade av dom. Skitäckligt! Katastrof med tanke på att han träffat i princip alla 50 av Idas hundar och även valparna. Men efter nogrann koll kunde vi inte hitta några löss alls på någon av hennes hundar. Jättekonstigt.

Vi behandlade med exspot men tre dar senare märktes ingen skillnad alls, lössen levde för fullt. Så idag har vi varit hos veterinären och kollat upp så att det inte var nått annat konstigt, men nej då, det var blodsugande lus precis som vi misstänkt och det var bara att köra på med exspotbehandlingen som vi påbörjat.

Lössen har faktiskt minskat väldigt nu, men det är ju så att äggen fortfarande kläcks och att det är "nyfödda" löss vi hittar som fortfarande lever. Men förhoppningsvis så försvinner dom snart nog då vi är väldigt träningssugna och även måste skola in Trazzel i stallet. Jobbigt för honom att vara i bilen hela dagarna, speciellt om det ska bli så varmt som det har varit idag =/ inte alls bra!

Men nu vet vi vad det är så det är bara att hoppa att dom små krypen försvinner!

Kommentarer
Postat av: Linda & Azi

Ajaj med löss. Hoppas de går bort snart. Min kompis hund hade löss förut och den försvann ganska snabbt efter med löss/loppor schampoon som hon köpte på Ica.



Ja, kan tänka att fjällarna är underbar att vistas! ;D Har Trazzel dragit förut, eller är det förstagången däruppe nu?



Tusen tackar för svaret!!! Har kollat massor i internet också. Jag förstår mer och mer om hur det funkar med stationerna. Ja, juste hundar har ju koll och de förstår vad de ska göra så borde det inte vara något problem, men när det handlar om några kilometer, är det ju fantastisk! Men... Springer hundarna "samtidigt", fast 3 minuter mellarum? Så kanske några hundar hinner springa förbi en "långsamare" hund? Tävlar man i åldersgrupp, eller rasgrupp, eller tävlings nivåer? Är det många i Sverige som håller på med sånt?

Postat av: emelie

Hej hej!

Löss kan vara jättesvårt att få bort... hade det på min hund en gång, och det tog flera veckor innan dom var borta... Alla dom där shamporna osv osv som man köper receptfritt funkar inte! Jag provade alla möjliga och det hjälpte inte alls... det enda som funkade var receptbelagt som jag fick av veterinären... minns inte vad det hette men det var jävulskt starkt! Man skulle blanda ut det jättemycket med vatten och ha skyddshandskar osv.. Det var det enda som funkade för oss iallafall! Tänk också på att kolla alla hundar i din omgivning väldigt noga, du vet ju inte hur länge hon haft det, man märker det inte så tvärlätt om man inte tänker på det... annars om nån annan hund har det blir det ju bara en ond cirkel sen... Lycka till :)

2009-09-05 @ 21:10:24
URL: http://emelieonikita.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback