Rapport igen!







Idag var vi ett helt gäng ute och körde rapport. Jag och Glenn, Carro och Fredrik, Kerstin och Roland och Alexandra och Martin(?). Jättetrevligt och superfint väder. Perfekt att spendera några timmar ute.

Och som ni ser så har jag lite filmer från idag. Jag är ledsen Börnis men det gick faktiskt jättebra nu när han fick springa till Glenn istället =p Men nu hade alla hundarna en superbra dag och gick jättefint.

Vi började lite kortare idag och med riktigt fin öppen skog så man kunde se ganska långt. Sen hann vi med två förlängningar innan det var färdigt och alla hundarna var superduktiga. Riktigt impad på Ebba som inte kört så långt tidigare, vad jag vet?

Riktigt härlig dag iaf. Och när jag kommer tillbaka från praktiken så hoppas jag på många fler sånna här sköna dagar. Men då får gärna alla snö vara borta för jag lär ju få snö så det räcker och blir över nu i tre veckor framåt =P

Så Trazzels blogg lär ju inte bli uppdatera av mig under tre veckor nu i alla fall. Får se om vi lyckas lura Glenn att berätta lite om hur deras dagar ser ut utan matte hemma.

Annars så hörs vi om tre veckor!

Polishund nästa?



Idag så har vi varit hos polisen i Karlstad och tittat på L-test. Först fick vår lärare Anna göra ett helt L-test med sin malle sen fick vi utvärdera det och bla bla bla.

Sen var de äntligen elevernas tur att få testa sina egna hundar på momentet släden. Vi hade med oss en salig blandning. Ett gäng med BC, en storpudel, cocker spaniel, springer spaniel, flat och min Vorsteh. Det blev såklart en salig blandning med reaktioner också.

Hur Trazzel reagerade ser ni på filmen ovan. Han var nog den som reagerade med mest skärpa. Och även om han flydde rätt rejält på sista rycket så var han snabbt tillbaka och på igen.  Och det är ju den typen av reaktion som polisen helst ser hos sina hundar då. Så det var ju lite skoj. Kul att höra hur dom ser på hans reaktioner. Han hade även mer mod i sig än vad jag trodde. Och det är mestadels försvar och väldigt lite rädsla i honom när han skäller. Så det är ju bra att veta.

Kanske passar bra till vildsvinsjakt då? Som Glenn sa när han såg filmen =P

I morgon är det rapportträning igen och då ska Carro och Fredrik med. Roligt roligt =) Sen på måndag bär det av till Björkliden för mig på praktik och Trazzel ska vara hemma i värmland med Glenn!


Älskling!


Älskade underbara hund!!!!!

Rapport!

Idag har vi varit iväg och tränar Rapport med Kerstin och Roland (som hennes karl visst hette) igen. Den här gången fick Börnis följa med och vara mottagare. Fast idag gick det inge bra alls. Båda hundarna var ofokuserade och det blev väldigt mycket lukt och sniffande istället för att springa. Det verkade som om det gått något djur som luktade jättegott typ överallt i skogen.

Men det är ju bra att det går dåligt ibland också, så får man fundera på vad som gick fel och se om man kan åtgärda det till nästa träning.

Nu orkar jag dock inte fundera så mycket över det, min hjärna har fullt upp med att tänka på annat =P Men det kommer det med, jag lovar =)

Bus och lek =)

Bill och Bull in action ;)








Klicka på dom små bilderna för större =)

Visst är dom fina? =)

Härlig dag =)

Nu kommer äntligen inlägget som borde ha kommit igår. Men då orkade jag inte. Och idag har jag inte haft tid på grund av plugg och annat som kommit före bloggandet.



Jag och Carro började dagen i skidspåret. Redan vid 9 var vi där, och då mötte vi två gubbar som berättade för oss att vi var förtidiga. Vi blev rädda att vi inte skulle få åka med hundarna fören senare, men tydligen så var det inte alls så dom menade. Dom berättade att dom precis skulle ta och köra upp spåren så om vi väntade så fick vi nygjorda spår =) Perfekt tyckte vi, och tog en prommis så länge.

Med nygjorda spår och lite mer balans så gick skidåkningen verkligen SUPERBRA! Det var så himla skönt, hundarna var lugna och harmoniska, hur dom nu lyckades med det samtidigt som dom faktiskt drog jättebra =) Och det blev inte alls många vurpor. Vi körde 1 km och tog den andra nästan direkt efter då vi kände att det här gick ju hur bra som helst.

Sen blev det en paus med vatten till oss och hundar och lite vila innan vi gav oss ut och tog en tredje km. Sen blev det lite lekåkning då vi knäppte kort och tränade med lite belöning. Jag vill försöka få in ett bra drag-komando så att man kan hejja på honom lite i uppförsbackarna. För nu har han kommit på att man inte behöver dra i uppförsbackarna, det är ju jobbigt =P

Här kommer lite bilder från skidåkningen! dom små bilderna är klickbara. 



   

Skidåkning!


En superhärlig onsdag. Var egentligen meningen att vi skulle ut och köra sök på förmiddagen. Men det blev tyvärr inget. Istället så bestämde jag och Carro för att ta en sväng i skidspåret. Se om Mallinutten hade nått drag i sig, och det jäklar hade han :D



Förberedelser =)



På G ;) Snygga va?


Carro och Askari, ser stabilt ut utan skidor iaf ;)


Haha ja herregud, Askari kunde det där med att dra han ;)


Det blev iaf en toppendag. Jag och Carro tog 1 km själva först för att känna på spåret lite och se om vi kunde förstå hur man ska göra när man bromsar och svänger, mycket klokare blev vi dock inte. Haha.
Och så upptäckte vi att det är fruktansvärt jobbigt att åka skidor utan hund som drar =P Men konstigt nog har jag ingen träningsvärk idag, helt otroligt!

Sen kopplade vi på hundarnar och for iväg. Mallinutten fattade fort vad det handlade om, och när jag och Trazzel var framför fick han en jäkla fart, ibland förmycket fart =P Dom gångerna var det tur att Carro faktiskt kunde släppa honom annars hade vi nog orsakat skidhistoriens värsta seriekrock =P

Det var strålande sol och underbar före i skidspåret. Och den rundan vi åkte nu var jättelagom, inga branta nedförsbackar och lagoma uppförsbackar. Det räcker att det är plant en bit så får man upp en fruktansvärd fart med hundarna måst jag säga =P
Och övning ger färdighet, den här gången ramlade vi inte alls lika många gånger som sist =p Och det var faktiskt jag som stod för dom värsta vurporna nu hahhahaha. Förhoppningsvis kan vi komma iväg redan i morgon igen och åka. Måste ju passa på medans snön ligger kvar. =) Och jag vet ju vad jag och Carro kommer roa oss med nästa vinter. Då jäklar kommer vi vara i skidspåret från den första snön =)

Bilderna är föresten lånade från
Carros blogg


Skolgårdssök!

Igårkväll blev det skolgårdssök med Carro och Börnis. Tänk vad vi längtat efter att få tillbaka våran favoritfig. Eller hundarnas iaf. Trazzel är fullständigt galen i Börnis.

Fick även lite träning inför rapporten och det var ju superbra.

Vi började med att köra Askari som inte har gjort det här förut. Och jag kommer ju ihåg hur det var när vi gjorde det första gången också, hundarna fattar inte riktigt vad man håller på med. Men jag tyckte Askari var duktig ändå :) även fast det var lite läskigt =P

Sen blev det Trazzels tur och han visste ju från första början exakt vad det handlade om. Så nu tänkte jag att han skulle gå inte fot kanske, men i lugnt slakt koppel och vara tyst innan jag släppte honom. Det gick nästan åt skogen =P Nädå, det gjorde det inte. Men det tog en jävla tid första gången, men tillslut så lyckades vi gå typ 20 meter, Trazzel satte sig ner och tittade förväntansfullt och tyst på mig och sen släppte jag iväg honom. Det tog inte alls lång stund för honom att hitta börnis så vi skickade ut henne att gömma sig igen. Den här gången gick det lite fortare för Trazzel att bli tyst och gå fint.

Och tredje gången kändes det som om han faktiskt förstod att han fick springa iväg fortare om han var tyst och lugn, för då tyckte jag det gick ganska bra :) Perfekt träning till rapporten. måste vara stenhård på att han aldrig får gnälla eller pipa innan han får göra nånting.

Får hoppas vi hittar nått nytt ställe att köra sök på också för nu börjar det bli dåligt med ställen att gömma sig på på centralskolan.

Träning!

Eftersom jag är alldeles för trött för att skriva nått om dagens träning som gick skitdåligt så slänger jag bara upp en film på när vi tränade slalom som var det enda han inte gnällde när han gjorde.


Rapportträning!

Då är vi hemma från rapportträningen. Och det gick superbra. Dock kan jag inte visa varken bilder eller film, som jag hade tänkt, för jag glömde kamera hemma. Illa illa.

Men vi klarade oss bra utan kamera.

Vi mötte upp Kerstin och hennes karl en bit utanför forshaga så fortsatte vi mot Kils brukshundklubb där det finns massa bra skogar att vara i. Dom har en Mallehane på snart 2 år som dom tränar Rapport med.

Så det var givande och intressant. Och Trazzel var superduktig.

Vi började på cirka 200-250 meters avstånd. Glenn gick iväg med Trazzel och jag stannade kvar. Dom skickade sin hund och det gick super, sen skickade vi Trazzel och det var inga som helst problem. Han kom som ett skott. Så när det gick så bra tänkte vi att det är väl lika bra att testa en förlägning också då. Så Glenn och Kerstins karl (som jag glömt namnet på) gick iväg cirka 150 meter till innan vi skickade tillbaka hundarna. Kato gick först och jättefint. Trazzel visste precis vad det var frågan om och blev pipig och gnällig och ville iväg. Sen när det var hans tur stack han som en raket. Inte en tvekan där inte.

Men med tanke på att grabbarna gått så pass långt så var jag rädd att Trazzel skulle vända och komma tillbaka men nädå, han drog på för fullt och gick hela sträckan skitbra. =) Så det var jättekul

Sen körde vi några skick till men ingen mer förlängning. Sen fick hundarna vila uppbundna, dock satt vi med Trazzel nu då så det inte skulle bli förmycket stress, men han fick sitta fast och ha sin filt att ligga på. Han kurade ihop sig och somnade när vi satt stilla och fikade =) Duktiga vovven!

Så Rapporten klarar vi gallant till apellen nu! Det är jag övertygad om. Men det där med att vara tyst =P det är ju desto svårare. Blir verkligen massvis med pasivitetsträning nu. Får ta och följa med ut på uppletande och sök och allt möjligt och träna honom att ligga still och vara tyst. För nu jäklar är jag tävlingssugen.

Kerstin och jag bestämde att vi ska höra nått mer och eventuellt gå ut och träna igen nästa helg. Vore superkul!

Har haft en jättehärlig dag och nu är hunden måttligt trött kan jag lova =P Så nu blir det en lugn eftermiddag med filmtittade och några promenade bara, Får se om Carro har tid att gå en sväng kanske =)

Träning inför brukset!




Idag har vi varit ute i skogen och tittat på när ett gäng har kört sök. Vi passade på att träna passivitet och som ni ser på bilden så gick det faktiskt jättebra. Ser ni? Han sitter FAST i ett träd och jag sitter inte bredvid.. och han LIGGER ner! Det är fan stort för att vara Trazzel. Och han är tyst också.

Först satt han en stund med mig och bara kollade in omgivningen sen bestämde jag mig för att ni ska det här tränas på riktigt så jag satte helt enkelt fast honom i ett träd, lade ut hans filt sen gick jag iväg typ 2 meter och satte mig på min ryggsäck. Första nästan 2 minuterna så skrek han och tyckte jag var knäpp i huvudet som lämnade honom ensammen fastbunden i ett träd. Men sen insåg han att det inte hände nått speciellt så då gick han faktiskt till sin filt och la sig. Då blev jag riktigt impad faktiskt, och jag fick hela tiden säga till mig själv att titta inte på hunden, sitt lugnt och stilla, tänk lugna tankar.

Det gick jättebra, han låg nog fastbunden där i en timme i alla fall. och var lugn. Med jämna mellanrum så gick jag dit och la lite godis på hans filt som han fick äta och gav honom ett lugnt och tyst "bra, vad duktig du är".

Så kul har vi när andra kör sök =P Men vi måste om vi ska klara av att tävla rapport framöver.

Och vet ni vad, tillråga på allt så träffade vi en annan människa som kör rapport =O det hör ju inte till vardagen måste jag säga, hon hade tävlat elit med sin äldre hund och hade nu en hund på ungefär 2 år (tror ja) som hon höll på att träna upp. Så vi pratade en del och tillslut blev det bestämt att vi ska följa med henne och träna i Rapport i morgon. Så då får Glenn snällt ställa upp som mottagare. Så kanske det blir nån ordning på den här träningen också. Jätteroligt att träffa nån som håller på med den här grenen, det är ju inte så vanligt faktiskt. Är inte så många hundar som tävlar rapport, och speciellt inte i värmland som det lät på henne.

Men ni har vi en rapportkompis, förhoppnigsvis kan vi få med oss Carro nån gång också i framtiden så kanske jag kan lura några andra att börja träna rapport =D Kommer självklart en rapport (haha) i morgon om hur det gått ;)

Bill och Bull!

Har precis varit ute och mött upp Carro som kom med bussen. Hon hade mallen Askari med sig hit nu. En supertrevlig Malle, nästan så att man blir sugen på malle själv när man träffat honom. Men sen finns de ju några skräckexempel också, dom ska vi inte gå in på.

I alla fall så blev Trazzel superglad när han såg att det hoppade av hundar från bussen. Han har ju inte träffat nån annan hund på en hel vecka, det är ju jättelång tid för honom som träffar hundar varje dag annars. Så efter hälsningsfrasen/hälsningsgruffet så var Trazzel och Askari som Bill och Bull verkligen.. Damphund 1 & 2. Ingen av dom kan gå normalt i kopplet. Båda flänger runt över hela gångbanan, över och under varandra, ska lukta på olika fläckar överallt och helst samtidigt, oj så krockade dom, oj där var du, oj där var det en snödriva, där ska vi lukta, där ska vi pinka. Herregud. Tur vi var två människor också, hade ju aldrig gått att gå med dom där två tillsammans ensammen haha =P

Men nog är dom roliga allt våra små vovvar =) Får se om Carro vågar sig ut i skidspåret med Mallinutten nån dag nu i veckan ;)