Torsdag idag!

Sötfiesn

Ja idag är de Torsdag då..

Jag jobbade eftermiddag så det blev sovmorgon idag.. Trazzel var upp och pinkade med husse klockan 6 sen låg vi i sängen och myste till klockan 8..skönt skönt!

Gick upp och käkade frukost och var ute en stund.. sen ringde jag några samtal.. har blivit väldigt besviken.. känner mig mycket lurad och kränkt.. men men, de är en annan historia..

Sen ringde mamma och bjöd upp oss dit på lunch.. mormor var och hälsade på så vi tog en liten promenad dit.. och Trazzel är så duktig att gå i koppel. Har dock börjat dra lite när han tror att han vet vart vi ska, men de är väl bara att fortsätta åt ett annat håll.. får väl hjälp med de problemet på valpkursen antar jag.. =)

Sen klockan 1 kom Tommie hem från jobbet, och halv 2 började jag jobba.. men sen blev det kortdag när jag sålde slut vid halv 5.. och då hade Tommie och Trazzel varit ute på en massa äventyr.. dels hade dom försökt plocka blommor till Tommis farmor som fyller år.. men alla fina blommor han försökte plocka skulle Trazzel prompt tugga på..  han är tokig i att "plocka" blommor.. hehe.. sen hade dom även varit och hälsat på Labradorkompisen Zita.. och där är de inte en lugn stund inte..

Sen käkade vi middag hemma och Tommie åkte iväg på fotbollsträning..jag passade på att köra lite ensamträning med Trazzel.. han märkte inte ens att jag lämnade lägenheten.. och bra är väl de.. =) sprang över till tvättstugan och slängde i lite tvätt.. sen tillbaka som att ingenting hade hänt!

Men just ja, innan vi körde ensamträningen så var vi ute och träffade ännu en hund.. Labben Zitas "dotter" Grynet.. =) hon är en blandis av Labbe och Border Collie.. och dom busade för fullt.. blev jättekompisar direkt.. =)

När tvätten sen var islängd så tog vi och åkte på ännu ett äventyr.. jag ville ut och köra lite bil så vi åkte till Finnsjö för att se om Trazzel var nå badsugen...men njae.. vattnet var väl sådär.. jag gick ut till knäna och han följde väl med nån gång.. men sen var de roligare att springa runt runt på stranden..

Så där var vi i kanske en halvtimme.. sen var de nån som sov hela vägen hem.. och nu ligger han och sover i soffan..

Ska strax gå och sova jag med.. blir tidig kväll ikväll

Natti



Ösregn..

Ja usch, idag är ingen rolig dag.. eller vad man ska kalla de..

Vaknade av att klockan ringde klockan 6.. men dock inte Trazzel.. hmm, han som alltid brukar vakna och vilja ut.. Inte ens när jag gick upp och klädde på mej så vaknade han..konstigt..

Men då stannade jag upp och lyssnade extra noga.. DET ÖSREGNAR UTE! Där hade vi förklaringen.. nån här vart smart nog att inse att man ligger kvar i sängen en sån här dag..

Men de gick inte så länge för Husse bar ut honom i alla fall. Väl ute stod han me dörren och gnällde och ville in.. sen satte han sej under paraplyet och tyckte husse var världens dummaste.. hehe.. Men när han gjort de han skulle så skyndade dom in.. Trazzel var först.. sen ville han upp i sängen och sova mera.. men när vi valde att äta frukost så kunde han ju inte vara i sovrummet själv heller.. så han somnade under bordet en sväng.. =)

Nu har lillen fått frukost och sen har vi varit ut en sväng till.. det regnar inte lika mycket, men de är fortfarande inte så kul att vara ute.. Men då kom kompisen Hampus och busade en sväng, så då glömdes regnet bort.. sen gick han som vanligt till grannens gräsmatta och bajsade.. dåliga vanor de där tror jag.. hehe..

Har kollat i öronen idag.. fortfarande väldigt rött men inte så mycket klet.. men han kliar och ruskar på huvudet så vi ska ringa till veterinären i alla fall..höra vad dom säger.. hoppas vi får några örondroppar utskrivna..

Och sen så ska stackars lilla jag iväg och jobba.. har verkligen ingen lust att stå ute och sälja jordgubbar idag.. känns som att det kommer bli liiiite folk idag..vem vill käka jordgubbar när de ösregnar och är kallt? Inte jag i alla fall..

Men men, Trazzel får träna att vara hos sin dagmatte i 4,5 timme i alla fall, och det kan ju vara bra. Men han lär väl inte vilja ut nånting.. hehe



Myspys i puffen, bilåkning och öroninflammation

Myser i puffen


Vår kära lilla Trazzel har kommit på att det är jättemysigt att ligga i puffen.. både för att sova eller äta på nått ben eller bita på någon leksak.. Han är så söt så!!!

Idag har vi varit ute och åkt bil.. Trazzel skrek en del.. vet inte om de va för att han måsta åka bil eller om de va för att han var rädd när jag körde.. fick ju mitt körkort igår så han har inte sett mig bakom ratten förut.. hehe..

Men efter en stund så tystnade han.. åkte ner till älven för att se om han ville bada men de hade han ingen lust med, gick en liten bit ut sen spran vi upp på stranden i stället..sen åkte vi en sväng till. Hälsade på några kompisar som tyckte han var SÅ FIN!!!

Men en tråkig grej är att lillen håller på att få en öroninflammation i vänster öra..är alldeles röd och luktar illa.. :/ har tvättat två gånger idag men är ändå smutsigt nu igen..sen kliar han en massa och ruskar på huvudet så i morgon blir det till att ringa veterinären för att se om man får komma dit. Hoppas på de så han blir bra nån gång..

Trazzel har även börjat vara lite hos en "dagmatte".. min kära svärmor.. har varit där två gånger nu.. har gått jättebra.. =) Där har han fått en labradorkompis som blir som valp på nytt.. Men lillen har börjat skälla, hm, ska de vara bra de? Ska inte de här vara tysta hundar, i skogen i alla fall.. vill ju inte att han ska ställa sig och skälla på fåglarna precis.. :P

Men de är väl förhoppningsvis nått som försvinner.. kanske..

Han börjar i alla fall bli jätteduktig när han ska äta mat nu.. då säger vi sitt och han sitter ner.. så håller vi upp  handen som stopp och ställer ner matskålen, sen när han söker ögonkontakt så säger vi varsågod.. =)  Matte och Husse stolta!

Men nu är de snart dags för kvällspinken sen bums i säng.. och ja, säng stämmer ju, för där ligger han hela natten, hellst på min arm, så man får ligga alldeles stilla HELA natten.. sen tycker man det är varmt och trångt på morgonen.. hehe


Påväg till tvättstugan

Trazzel tänkte följa med till tvättstugan en dag.. =)



En solig morgon

Klockan 4 i morse så vaknade Trazzel och tyckte de var dags för den första pinksvängen.. då gick vi ut till en solig fin morgon. Men sen skyndade vi in och la oss igen.. sov till klockan 8.

Gick ut en sväng då med och busade lite.. jag försöker få honom att inte rymma iväg till grannhunden såfort han kommer utanför dörren, och ja, de går bättre och bättre.. Men som trots så gick han till den närmsta grannen och satte sej och bajsade nedanför deras köksfönster. Men men, han höll sig på rätt tomt i alla fall, och jag skyndade inte och hämtade en påse och tog reda på det..

Sen har vi gjort i ordning frukost och nu ligger lillen och slappar i soffan medans jag sitter här en sväng.

Blev kanske en jobbig dag för honom igår.. Storasyster med familj var hit och hälsade på. Jäklarns va Anton och Trazzel busar alltså.. men branog Trazzel ger Anton stryk.. han som alltid är så underlägsen andra hundar, men inte Anton inte.. men sen är ju Anton en hel vecka yngre. Vet inte om det är därför kanske? Hehe.

Och medans dom var här så kom det mer främmande, en kompis till Husse. Och sen så satt vi och spelade kort hela kvällen, medans lilla Trazzel låg och sov på Johans fötter. Fötter är nog de bästa som finns att ligga på.

Efter några spring fram och tillbaks till tvättstugan så blev det äntligen lugnt och skönt här, vi satt allihopa framför tvn och myste. Och så plötsligt Pling Plong, nån ringer på dörren, halv 12 på natten. Vad är de för konstigt folk som är vakna så sent.

Det var några andra kompisar till Husse, Patrik och Lena och deras nyfödda son Emil. Så då blev de till att busa och bråka igen. Patrik var bråksjuk så Trazzel kunde ju inte annat än att ställa upp. Men när klockan blev framåt 1 tyckte vi det var dags att sova så då gick vi ut på en kvällspromenad och sen kröp vi ner i sängen.  Men Husse fastnade som vanligt kvar framför tvn ett tag till han. Men då blev ju mer plats i sängen åt oss så de gjorde inget! =)

Midsommarafton

Bästa sovplatsen..

Ja då var de midsommarafton då.. och det har varit en mycket händelserik dag för Trazzel idag.. 

Men det var en lugn å skön morgon i alla fall, som de syns på bilden.. han har hittat den perfekta sovplatsen.. på kuddarna, hellst så ska man skynda sej att sno mattes kuddar när hon inte är där, annars så får man försöka trycka sen ner bakom nått huvud.. för nära måste man ju ligga hela tiden..

Sen var det meningen att han skulle umgås hela dagen med husse, eftersom matte jobbade.. men dom kom husse på att dom skulle åka runt och hälsa på en massa folk. Så först var dom hos hans syster och träffade hennes dotter Helena som är 1 och ett halvt år snart.. usch, läskig typ.. Trazzel är väldigt reserverad mot småbarn.. dom är konstiga..

Sen har han spenderat lite tid med "morfar" medans husse handlade.. då tog morfar med honom på en biltur.. och han somnade nästan på en gång, sen ville han inte kliva ur när husse skulle hämta honom.

Sen blev det en tur till veckebo, husse skulle lämna några nycklar till några som bor där. och dom har två hundar.. en laika och en border collie.. dom var stora och lite läskiga.. och den dumma laikan tog hans jordgubbe..

Efter det blev de midsommarmiddag hemma hos mormor och morfar.. där var de även mer folk.. gammelmormor och gammelmorfar.. men dom tyckte han om från början.. :) så där slappnade han av och somnade nästa på en gång.. hade varit en jobbig dag för stackarn.. sen sov han nästan hela tiden.. när vi inte var ute på framsidan och sparkade lite fotboll då..

Och inte var de slut på äventyret sen heller.. för på vägen hem såg husse några kompisar som han tyckte vi skulle hälsa på.. så då var vi där och Trazzel sprang runt runt och busade.. sen lade han sej och sov på en av killarna han aldrig träffat förut..

Blir så himla förvånad över att han är så säker i sej själv.. inga problem alls med att slappna av hos andra.. eller somna på andras fötter och så.. så himla framåt hund.. vill gärna hälsa på allt och alla.. i alla fall dom som inte bryr sej så mycket om dom.. när folk sätter sej på huk och försöker gulla då bryr han sej inte så mycket..

Men nu har lillen äntligen fått komma hem så nu sover han som en stock i soffan.. får hoppas det blir en lugn kväll nu..

Lägger upp lite fler bilder här nedanför nu..

Å just ja, måste bara berätta att Trazzel tycker att man alltid ska vara nära, även om man biter på en leksak så ska man helst ligga i knät på någon, eller varför inte på ryggen?

Trazzel sitter fint!

Trazzel ligger och busar med Erik


Upphör aldrig att förvånas

Sötisen i soffan


Nu är klockan snart halv 11 och vi har varit ut två gånger idag..om man inte räknar med när husse va ut klockan 4.. :P då blir de tre.. blev en lite halvsen frukost för vi sov enda till klockan 9 idag.. men Trazzel verkar inte lida av de.. och jag är bara glad om han sover jag.. hehe

och jag upphör aldrig att förvånas.. det är SÅ ROLIGT att vara ute med honom.. han är lös i princip hela tiden.. trots att vi bor i ett.. ja va kallar man de.. lägenhetsområde?.. vi har i alla fall grannar överallt..och bara i huset brevid så bor de två hundar som sitter ute hela dagarna..

Den ena, en Jack Russel som bara är ett halvår ungefär, har han redat busat med.. men den andra Golden..har han inte vågat sej fram till.. men det som är så underbart skönt är att trots att vi är ute med honom lös och kastar boll och allt vad vi gör så går han inte dit.. han bryr sej inte ens om honom..och jag sitter bara och stirrar ja.. blir alldeles stum.. men samtidigt så glad.

Och nu har lillen även upptäckt att man kan tugga på tuggben.. dom har han fullständigt struntat i förut.. då har han tuggat på oss istället.. så nu slipper vi föhoppningsvis lite bitmärken..


Men en annan grej jag inte riktigt vant mig vid är storleken på honom.. jag som är van att ha en Tax som kurar ihop sig till en boll och sover vid fötterna, tycker nu att de känns jättekonstigt med en sånhär STOR hund.. ändå så är han bara valp nu.. haha.. ja undrar ja hur de kommer bli om några månader.. eller om ett år.. ojojoj.. har fortfarande inte vant mig vid tanken på att man snart inte behöver bocka sej ner för att klappa honom..

Men de blir nog bra ändå.. man får passa på att njuta av valptiden.. det är nu dom är som roligast.. hade tänkt ut och åka buss nån dag till veckan bara för att prova på.. han är ju väldigt jollig när de gäller bilåkning.. det går absolut inte att köra själv med honom har jag fått höra av både min sambo och hans mamma.. och när jag har varit med så har han varit otroligt skrikig så fort vi satt oss i bilen.. tänker riva hela bilen som de verkar..

Har aldrig varit med om att en hund inte tyckt om att åka bil.. vad ska man göra åt de? Nån som har nått tips?




Första natten avklarad..

Ja då var den första natten avklarad..

Trazzel har nog prova ligga överallt på alla möjliga vis i hela sängen inatt, bytte sovställning en gång i halvtimmen ungefär.. och varje gång han rörde på sig så måsta han gny till lite så vi märkte att han flyttade på sig. Men tillslut så tror jag han bestämde sig för att den bästa platsen att liga på var uppepå matte. :P

Vaknade några gånger inatt, för klockan 2, tänkte gå ut då men sen slumrade vi om.. men klockan tre så skynda vi ut och då kissade han läänge lääänge. Sen gick vi in och la oss och sov.. vaknade till av husses klockan men somnade kvickt om igen..och sova enda till klockan 8.

Då var vi ut på morgonpinken sen gick vi in och käkade frukost..sen skyndade vi oss ut igen och pinkade och bajsade och busade en stund. Sen gick vi och la oss i sängen en sväng till.. men då när vi vaknade så var matte alldeles förseg så då blev de två olyckor innan vi kom ut..men sen när vi kom ut så pinkade och bajsade han igen.

Så då tänkte jag att nu klarar han nog sej en liten stund, men tro de eller ej, de första han gjorde när han kom in var att pinka flera gånger.. så nu har de blivit 7 pölar på golvet i loppet av cirka 45 minuter.. PLUS att han pinkat säkert 5 gånger ute under samma period..då vi varit ut 3 gånger..

Men men, de är väl sånt som händer.. om de fortsätter vara såhär väldigt mycke en längre tid kanske man ska misstänka urinvägsinfektion, jag vet inte? Tycker det har varit lite onormalt mycket.. men de kanske är jag som inte minns riktigt hur de var att ha valp.. hehe!

Nu ligger sötfisen och sover i soffan bakom mej, ska strax gå ut och hämta posten och pinka igen.. hörde postbilen åka förbi nyss.

Sen väntar vi på att husse ska sluta klockan 2. så att matte kan åka iväg på körskolan.

Första dagen snart avklarad..

Ja då har lillen varit hos oss i några timmar då.. första kvällen är snart avklarad.. känns otroligt bra! Han är så mysig. Och så duktig.. går inte alls långt ifrån en när man är ute.. och kommer oftast när man ropar.. :P

Blev dock lite rädd när vi var ner till husses faster Petra för att säga hej, för hon bor så väldans nära vägen.. dock höll vi oss på baksidan, men när vi skulle säga hejdå så fick han för sig att de kanske fanns nått kul uppe med vägen och började springa dit. Men sån tur var så var husse snabb och han få tag i honom.. huva huva..

Nu ligger lillen här i soffan och myser, husse ville ha honom i sängen när han skulle sova nu, men han gick hit till mig istället..

Ska ut en kvällspink om en stund sen blir det till att försöka sova, får hoppas man vaknar inatt nu då om han skulle komma på att bli pinknödig.

Så hoppas vi på en bra dag i morgon!

Godnatt allihopa!

Nyhemkommen!

Nyhemkommen!


Då var lillgubben hemma.. :)

Kom hem för ungefär en timme sedan. Har gått så bra.

Var lite pip och gnäll i bilen, men sen när vi nästan var hemma så somnade han. Sen blev de till att utforska hela lägenheten i full fart. Sprang runt runt överallt, var ut på altanen och utforskade och busade som en tok hela tiden.

Sen slocknade han under bordet. Men nu ligger han i sängen och myser. Där kommer väl han sova resten av livet som de verkar. Vi får skicka ner husse i hundbädden om det blir förtrångt.

Nu får vi bara hoppas på att allt går bra! :)


Bädden!

Bädden!

Nu har vi städat och gjort i ordning inför morgondagen.. gjort fint i bädden och lagt i en massa leksaker åt honom. Får hoppas han kommer trivas.  :)

Men de tror vi nog..nu ska vi försöka sova och invänta morgondagen.. Längtar!!!!


Trazzel har badat i poolen

Trazzel har badat i poolen

I morgon ska vi iväg och hämta våran vilding!

Första gången vi hälsade på honom hade han precis plumsat i poolen, därav den dyngsura vovven ja håller i famnen på bilden :P