Skogsprommis i underbart väder!

Jag och Glenn tog med oss Trazzel och gick upp i skogen i det UNDERBARA vädret för att ta en promenad. Tråkigt nog så var det skare så det blev lite vasst åt hans sår på benet, så det började blöda =/

Men han sprang mest på stigen så vi gick vidare, och innan vi vände för att gå hem så skulle vi träna lite Rapport bestämde vi =)

Lämnade Trazzel hos Glenn och jag gick iväg.. hunden börjar skrika och gnälla direkt, hopplösa hund =P hur fan ska de gå på en tävling. Sen kom han som ett skott till mig när Glenn skickade honom. Så skickade jag tillbaka honom och gick iväg en bit. Och tredje gången gick jag riktigt långt, så Trazzel fick bra många hundra meter att springa, och säkert 200 meter som jag hade gått sen gången innan. Så nu har vi börjat öka på avståndet rätt rejällt. Och det är roligt. Och han springer som en galning, tycker det är så himla kul. Han är så duktig killen, vi måste ju starta bruks rapport snart.

Fick ett bra tips från min  lärare Susanne om att åka till sök och spårträningar och träna passivitet där och inte köra nått själv, för att ha det till rapporten sen. Så det ska vi försöka göra.

Nu är vi sugen på att åka skidor. Det är ju så skönt ute och man måste passa på när det är snö kvar. Så bara Carro kommer hit ska vi släpa med henne och Gulingen som hon har den här veckan. Får se hur det går att köra drag med an Guling =P det ska bli spännande. Men roligt, jag tror att det går jättebra ja =)

Vad hände?

Det sa bara pang så blev klockan 6 och mellan 6 och 7 hade jag 11 unika besökare, vilket gav ett besöksrekord på 25 unika besökare idag, Som mest har jag haft 19 tidigare. Men nu dom senaste dagarna har det legat mellan 10-13 här. Så vad hände klockan 6 egentligen?

Men det är ju kul med folk som läser =)

Riktiga headern på plats

Så. Nu har Börnis också vaknat och stavat om min hunds namn så han får heta Trazzel igen. Det var ju snällt =P

Så nu är den uppe. Högerklicka och uppdatera så ser det bra ut sen =D

Hundmötesträning

Eller egentligen kanske man ska kalla det för min egna träning. Min hund behöver inte träna på att möta andra hundar, det är jag som behöver träna på det.

Var ute på en lite längre promenad idag då jag fick chansen att träna lite hundmöten.

Fick även bra träning igår när jag väntade på bussen med Carro, först stod det en okänd golden framför oss, sen kom det två rottisar och stannade bara 1,5 meter ifrån oss ungefär. Och Trazzel var jätteduktig. Kanske ska berätta att han brukar dampa ibland när vi möter hundar, det är därför vi behöver träna på det.

Men som sagt, det är nog mest mitt fel att han dampar. För han gör aldrig det när han är ute med Glenn. Men när jag är med så skäller han och håller på. Så idag bestämde jag mig för att nä, idag ska han inte göra så. Jag tror att han måste känna att jag fixar alla situationer vi går igenom. Han behöver inte ta nått ansvar, han behöver inte ens bry sig. Så det började med att en hund skällde på oss en bit ifrån oss när vi kommit en bit. Jag såg direkt hur Trazzels svans åkte upp, men jag bestämde mig för att inte bry mig alls. Annars så brukar jag ta in honom och försöka avleda och då går det alltid bra. Men nu täntke jag köra med "jag bryr mig inte-metoden" och det gick jättebra, vi passerade hunden utan problem.

Sen när vi nästan hade gått klart så kom vi ikapp en till hund. Och där hann jag läsa den andra hunden direkt att han tyckte han var störst och starkast, hela hunden blåste upp sig jättemycket och den andra ägaren stannade till. Så jag vek av på en annan väg, höll huvudet högt, andades som vanligt, hade full fokus framåt dit jag skulle och försöka att låtsas som om det inte fanns någon annan hund. Kortade inte kopplet eller pratade med Trazzel alls. Han blev förvånad.. han kom upp brevid mig, tittade på mig, tittade bak på den andra hunden, tittade på mig, visste inte riktigt vart han skulle ta vägen, och tillslut kändes det som att han tänkte "Jaha, matte bryr sig inte, då gör väl inte jag heller de" så gick vi vidare på vår promenad.

Men det gäller ju att ha is i magen, och sen ha full koll på vad man ska göra om det går fel ändå. Men nu gick det inte fel och det kändes jättebra! Perfekt promenad!

Haha!

Trazzel är en sån hund som har som lyx att sova i sängen i princip alltid. Och nu var han helt själv i sängen och då brukar han breda ut sig och ta jättemycket plats. Men oftast så ligger han faktiskt in mot väggen på rygg och liksom lutar benen mot väggen.

Sen snurrar han runt lite och byter plats då och då. Tills alldeles nyss, när det sa DONK!!! Då snurrade han ett varv förmycket och drosade rakt ner i golvet. Jag började skratta och han ställde sig upp och tittade på mig och såg ut som "vafan var det som just hände?" Sen ruskade han lite på sig och gick och la sig i soffan istället =P

oooopps

Såg nu att det visst är lite stavfel i Headern... eller ja, rätt mycket stavfel med tanke på att det faktiskt fattas en hel bokstav i min kära hunds namn. Men eftersom Börnis sover nu så får hon ta och fixa det i morgon =P

Skickade iväg ett sms till henne men fick inget svar, konstigt, klockan är ju bara halv 1 på natten och vi har ju lov. Då kan du ju inte sova heller Börnis! =P Men men, när du ser det här, eller mitt sms i morgon så kan du ju ta och pilla lite mer PS då =P

Natti natti, igen!

Lever på sin förväntan!

Trazzel är inne i en riktig dampperiod just nu. Vi har tränat väldigt mycket senaste tiden, gjort roliga saker nästan varje dag. Och ja, han tycker verkligen att det är skitkul. Så fort vi kommer ut blir han alldeles knäpp och hoppar, bits, drar i kopplet, går fot, skäller, gnäller. Ja han gör verkligen ALLT. Han lever på sin förväntan. Jag trodde inte en hund kunde bli så omvandlad efter inte alls lång tid. Är det dags att dra ner på träningen nu och bara motionera ett tag kanske? =P Ja jag vet inte, men det är ju samtidigt så kul att träna. Fast nu när det är lov blir det nog inte lika mycket hundträning. Kommer ju åka upp till färila till veckan och då blir det nog mest motion på schemat. Massa tid ute i snön och busa och ha kul. Får hoppas att det inte är allt för kallt bara. Och att tassarna är helt bra tills dess.

Kan dock inte komma med någon recension på tassalvan än, men vi har använt dej idag också. Återkommer om några dagar och berättar om vi märker någon skillnad. Nu är det strax dags för sista rastningen innan natten. Sen blir det sova. Natti Natti kära bloggläsare!

Nu ni..

Nu ni kära läsare.. kan ni som är intresserad av matte Linas liv börja spana in hennes egna blogg istället.

http://mybutterfly.blogg.se/

Så fortsättningsvis kommer den här bloggen handla om hundträning och annat hundrelaterat, medans Linas egna blogg kan handla om precis VAD som helst.

Återigen ett jättetack till Börnis för den snygga och roliga designen =)

Ny design!

Ny bloggdesign ala Börnis! Hon hade tråkigt och ville pilla PS så då ville hon pilla på en ny design åt Trazzel. Och som jag sa tidigare så var ju den förra bara tillfällig, så nu ska jag ha Börnis design så slapp jag göra en egen :D

Så högerklicka och tryck på uppdatera och kolla in hur det blev =)

Och använd fan inte Explorer för då ser de cp ut =P Mozilla is the shit :D

Rapportträning..

Idag har vi tränat rapport, två gånger till och med =P

En gång inne medan jag och Carro satt och skrev på våra svenskatexter. Fast då blev de inte så länge för de kom massa ettor och störde =P

Sen en gång till när vi var ute, då gick de inge bra alls för han bara skrek rätt ut =P


Det vi har tränat är alltså att vara uppbunden =P Inne i klassrummet band jag fast honom i en dörr typ 5 meter ifrån mig, då gick de bra. Ute band jag fast honom i en stolpe, då gick de inte alls. Han skrek och skällde och var alldeles knäpp. Men sen när han satt sig ner och var tyst så var jag snabb att berömma och gick dit och släppte lös honom.

För ska vi någonsin klara av att tävla bruks rapport så MÅSTE han klara av att sitta uppbunden på stationen. Jäkla hundkräk =P Så nu blir det att träna uppbindning så fort jag får möjlighet typ =P

Prob tassalva och veterinärprat..

Idag köpte jag Ekholms Prob Tassalva. Bestämde att den är värd att ge en chans, den har låtit så bra på internet där jag läst om den och ja, det kändes helt enkelt bra.

Den var jättedryg och luktade ungefär som lädersmorning =P Var jättelätt att applicera och  det blev inga kladdiga fläckar på golvet. Så än så länge är jag nöjd, vi får se om det märks nån skillnad på tassarna om några dagar. Antar att den är bra för hans sprickor också. Plus att jag ger honom rapsolja varje dag i maten nu, och trampdynorna hade redan blivit mycket mjukare. Så nu är vi på rätt väg mot starkare och mer hållbara trampdynor =) Ska bli spännande att se om den håller snön borta sen när vi åker hem till Hälsingland nästa vecka, då ska vi vara ute mycket =)

Hade även telefontid med veterinären igår. Jag berättade att vi lyckats dra ner på kortisondosen nu så att han bara äter två tabletter varannan dag. Och det är ju en väldigt skillnad motför två tabletter varje dag. Och så har vi ju kört på med näsdropparna, men det känns som om dom varken för från eller till så dom vill jag helst sluta med då Trazzel börjat krångla nu när jag ska ge han dom. Men men. Veterinären tyckte jag skulle köra på med näsdropparna och testa gå ner till en tablett varannan dag. Så idag var första dagen som han stått på en tablett. För säkerhets skull så delade jag på den så han fick en halv på morgonen och en halv nu ikväll. Det känns bättre att sprida ut dosen lite än att ge en stor sen får han vara utan länge. Än har jag inte märkt någon skillnad, ingen klåda alls. Det är nog inatt eller i morgon det kommer märkas isåfall eftersom han ska vara utan tablett i morgon då.
Vi skulle i alla fall testa det här i tre veckor, sen om det funkar så ska vi skriva på dispensansökan så att jag kan få komma ut på tävlingsplanen igen. Jag längtar! Är så otroligt tävlingssugen, vill ju starta både bruks och agility. Sen vill jag ta mina förstapris i lydnaden och få LP1 så jag kan starta tvåan snart. Stora ambitioner här minsann. Många mål, och roligt har vi! Så vi håller tummarna att dispensen går igenom =)

Rutanträning.

Idag har jag haft världens slappaste dag. Hade en lektion i morse och det var matte. Mellan 20 i 9 och 10 över 10. Jag och bea spenderade mattelektionen med att prata om annat =P

Sen åkte jag ner till hundstallet och spenderade tiden fram till lunch med att träna min vovvis. Var rutanträning som stod på schemat samt lite aportering. Han har faktiskt blivit riktigt duktig på rutan nu, ibland testar han lite "fel" saker, men sen blir det rätt till slut =)
Ska börja att lägga in komandot "rutan" nu när han precis kommit in där. Eller ja, jag började med det idag, efter att jag filmat filmerna som finns här nedanför. Då får jag även att han stannar upp så springer jag in till rutan och belönar honom där. Känns som en  bra metod att köra på. Och nu har jag även koll på hur jag ska gå vidare. Kanske vi blir klara till tvåan innan vi ens tagit oss förbi ettan, men vad gör de? =P



I första filmen så provar han ju två andra saker innan han gör rätt, och det belöner jag ju inte, sen gör han rätt =) Och anledningen till att jag tar tillbaka honom när han tvekade är för att annars så snurrar han in i rutan och då tror han att det är meningen att man ska snurra jämt =P





Men övning ger färdighet ;)

Just det...

Jag har hittat ett par hundskor som jag känner att jag vill ha också. Dom är från Doggers och verkar faktiskt riktigt bra.

Dom finns att köpa hos Hundkiosken och är av modellen FGW.
Med Doggers FGW har hunden:
* ett bra tassskydd vid jakt
* varma tassar när ni är ute på vinterpromenader och i skidspåret
* ett bra preventivt skydd mot onödiga tasskador

Det låter superbra i mina öron, och det står massa bra om dom både på doggers egna hemsida och hos hundkiosken. Dock så gillar jag inte att beställa sådant som skor, eftersom det helst behöver provas. Och antagligen behöver man olika storlekar fram och bak. Så det blir lite jobbigt. Såg dock att en djurklinik här i karlstad var återförsäljare åt doggers men dom hade inte den modellen jag ville ha. Mycket synd.

Letade runt på andra djuraffärer här ikring men hittade inte nått som passade det jag sökte. Dock fick jag ett jättebra tips från den trevliga expiditen på pets om en ny salva som dom tagit hem. Ett märke som tydligen varit stort inom häst länge och nu även kommit till hund. Så det funderar vi på att testa =) Ekholms prob heter de, dom verkade ha väldigt många bra produkter och jag funderar på att köpa oljan dom har för att se om man kan minska Trazzels klåda också. Så det blir en tripp till Pets igen snart, antagligen på onsdag.

Så får vi hoppas att vi kan köra mer drag sen och att Trazzel ska slippa massa trasiga tassar!

NU ska jag sova, helt död! Natti Natti


Träningen gick skit....

Men vad gör de egentligen?

Det är bara att ta nya tag. Och ett bevis på att man inte ska träna hund när man inte känner sig på topp. Var extremt trött och slö innan, men tänkte att jag masar mig iväg ändå så blir det nog bra. Men nä, det blev det inte.

Och det konstiga är att jag inte förstår vad som var fel. Trazzel NOSADE konstant hela tiden.. något jag aldrig haft problem med på det där viset förut. Det har räckt att säga åt honom så har han slutat. Men inte nu inte, så fort vi gick någonstans så hade han nosen i backen. Mitt i agilitybanan kunde han bryta och börja nosa, trots alla mina tillsägelser. Men då är det bara att strunta i allt.

Vi gick helt sonika hem. Blev en promenad hem ifrån ridhuset som var skön och välbehövlig. Skulle ha struntat i ridhustäningen helt och gått en promenad från början istället. Men nu vet vi det till nästa gång.

Och tilläggas ska ju att när vi tränade tidigare idag så gick det superbra. Plus att vi tränade på mer i stallet senare på eftermiddagen innan jag skulle iväg på matte. Har ju börjat lära in att jag ska vara på vänster sida om Trazzel i slalomet nu, och det går kanon. Han förstår direkt vad jag menar och tar skitsnygga slalom! Jag är så stolt. Så han kan ju verkligen bara han vill!

Hund på schemat, hund på fritiden!

Ja det är väl inte så konstigt att det blir mycket hund när man går på Hundsportsgymnasiet.

Just nu har vi ett stort arbete i djursjukvård som handlar om hundens sjukdomar och defekter som ingår i SKK:s hälsoprogram. Det vi ka fördjupa oss i är HD, ED, PRA och Hemofili A. Det ska skrivas massvis med fakta om dom där 4 olika sen en lång diskussion efter det som ska handla om vad man tycker och tänker om SKK:s hälsoprogram osv.

Rätt så intressant arbete, men det hade varit lite lättare om skk hade en normal hemsida där det gick att hitta det man letade efter. Men google är bra sånna gånger, där hittar man allt mycket snabbare.

Men som sagt, det blir ju endel hund. Idag på förmiddagen hade vi Hundens Mentalitet. Kollade på en film om MT, sen ska vi även få åka iväg till polisen och kolla på lite tester dom gör.

Och påväg hem från stallet idag så passade jag och Trazzel på att träna lite, han var så taggad och gjorde verkligen allt för att jag skulle ge honom uppmärksamhet. Så jag tänkte att det är väl lika bra att ta vara på dom gångerna. Så han gick fot i princip hela vägen hem, dock gör han ju de utan att jag säger nått, knäppa hund. Så tränade vi kontakt och olika titta-på-mig-övningar. Sen körde vi lite riktigt fotgående med snabba svängar och mycket bakdelsträning. Funkade kanon. Sen kom jag på att jag skulle lära honom att ta godis fint =P för han är verkligen hemsk när han tar godis, stoppar in hela handen i munnen. Men jag har inte brytt mig om det förut. Fören nu, han fattade direkt =D sen senare under promenaden när jag berömde honom och tog fram en godis så tog han jättefint.
Nu ska jag bara få honom att sluta tigga av alla människor han träffar också.. =P (A) hopplösa kräk =P och det värsta är ju att han alltid får godis för han är ju "SÅ SÖT" hahaha =)

Och ikväll blir det antagligen ridhusträning. Förhoppningsvis är det inte så mycket folk så kanske man kan få köra lite mer agility än sist, då hann vi bara med ett varv. Annars så får jag nöta på med lydnaden och köra ställanden eller lägganden, inte bestämt än. Sen ska jag nog klura på hur man kan börja lära in framförgående också. Men det får bli hemma =)

Nu ska jag återgå till min djursjukvård och försöka koncentrera mig en stund till innan jag gör lunch.

Tur jag får lite omväxling med matte i eftermiddag =P

Alla Hjärtans Dag

Igår var det alla hjärtans dag. En dag vi inte bryr oss om speciellt mycket. Men vi bestämde dock att vi skulle hitta på nått roligt. Sagt och gjort.

Vi klev upp halv 6 på morgonen, gjorde matsäck och packade fulla bilen med grejor och for iväg för att angla. Det är sånt vi hittar på när vi är lediga och ska göra nått kul =P
Dock var de kallare än väntat när vi kom fram, men vi bosatte oss i ett vindskydd och gjorde upp en stor brasa så det fungerade det med =)

Dock har Trazzel fortfarande sår på sina tassar så jag försökte göra ett par provisoriska "skor" åt honom av strumpor och bajspåsar, så han skulle slippa blöta ner tassarna mer. Dom höll ungefär 200 meter sen hade han lyckats tappa den ena. Och efter några hundra metert till så lossnade den andra. och ja, han hade bara två stycken, på baktassarna för det är dom som är mest utsatta just nu.

så istället blev det mycket ligga i vindskulet och äta korv och ta det lugnt, men det verkade uppskattas det med =) Han studsade runt lite på isen när vi gick mellan hålen och pickade upp isen som bildades alldeles för fort. Sen påvägen hem var han mycket nöjd och sov skönt i den varma bilen =)

Igår hemma sov han som en stock och ville knappt ut och pinka. Glenn ropade på honom från hallen, då sprang Trazzel upp i sängen till mig =P sen ropade Glenn igen, då sprang Trazzel ner från sängen och gick och la sig i sin bädd =P Vadå trött hund! Hahaha

Meeen... åter till tassproblemet. Jag funderar starkt på att köpa "skor" till Trazzel. Det tar emot att säga eftersom jag är emot hundkläder överlag. Men hans tassar mår helt enkelt inte bra, han får fukteksem otroligt lätt och ja, det vore helt enkelt bättre för honom om jag kunde dra på honom skor när vi ska vistas ute länge eller tex köra drag..
Är det någon som vet nått bra ställe där man kan köpa BRA och funktionsdugliga skor som håller?

Följ oss!

Följ min blogg med bloglovin

Linas Tasstrim..

Så, nu är tassarna färdigtrimmade! Nu ska det förhoppningvis inte fastna nå mer snö där. Han hade fått två små sår och var lite röd och irriterad, så får hålla lite koll och hoppas att det läker bra nu så vi kan åka mer skidor =)

Före- och efterbilder här nere då! =P En jäkla skillnad blev de, sen tog de ju 1 timme och en kvart också! Dock inte lika bra som om Börnis hade gjort de =P








Kääääär!


Denna film är ju bara SÅ mysig!


Har spenderat min lediga morgon med att kolla på den nya filmen Snow Buddies! Och den var ju för underbar! Jag grät mej igenom halva filmen. Och är man inte kär i slädhundar och att köra drag så blir man ju det efter den här. Och såklart så har vi ju UNDERBART väder idag och jag vill ut och åka skidor NU! Men Carro är inte här, inte lika roligt att åka själv, plus att jag tror Trazzel inte ska dra flera dagar i rad nu när han fortfarande är så ny på det. Men vi måste nog ut och ta oss en riktigt lång promenad iaf, för konditionen kan aldrig tränas förmycket.

Men först... tasstrimning! kommer före och efter bilder senare =P




Skidåkning

Vet ni vad, idag lyckades jag tjata med mej Carro ut i skidspåret!!!
Men jag fick börja redan i morse med sms och tjat, men hon va inte allför svårövertalad, för det har varit så sjukt fint väder idag så det hade ju varit skam att inte göra nånting.

Så redan i morse startade förberedelserna med att ta bilen till knipan för att snabbt kunna packa in skidor och ta oss mellan matsal och stall senare på dagen. Och efter att vi checkat med fritidsvärdarna att vi fick låna skidor och grejor så smörade jag ännu lite mer för Carro genom att städa hennes box på lunchen när hon och börnis var ute med hundarna. Städade även Börnis box och min egen, för jag hade ingen hund, den hade Glenn snott med sig när han slutade tidigare idag. Skönt med olika skoltider ibland så Trazzel slipper sitta så mycket i stallet.

Sen slutade vi äntligen klockan 3 och Carro skyndade hem för att packa ihop sina saker hon skulle ha med hem, för hon åker hela vägen hemhem idag, eller ja, just nu är hon väl typ hemma antar jag. Så det blev snabba ryck iväg till skidspåret sen. Värma hundarna genom att gå en sväng, och sen försöka sela på hundarna, koppla fast dom i oss och sen få på oss skidorna också, inte det allra lättaste måste jag ju medge =P
Var jättemånga år sen jag åkte längdskidor riktigt, det vi åkte runt sjön i tisdags räknas ju inte, kan jag ju säga efter idag. För då var de en platt sjö där man hade full koll på vart man skulle ta vägen hela tiden.

Men iväg kom vi, och i början kändes det rätt bra, tills vi kom till första backen.. uppförsbackarna var väl inte så farliga, lite jobbiga, men helt okej om man jämför med backarna som gick neråt =O herregud... och vi har aldrig åkt i spåren förut så vi hade ingen aning om när det skulle svänga eller bli backar. Fort som tusan gick de då båda hundarna drog på jättebra. Och det dröjde inte länge innan första vurpan kom =P den gjordes dock av Carro och sen var inte jag långt efter =P

Vi tänkte från början ta spåret som var 1 km, men jag tror vi tog det som var 2 innan det var färdigt, eller så gjorde vi nått eget spår =P någonstans hamnade vi vilse iaf. Men shit vad roligt vi hade, och hundarna tyckte det var skitkul. Fast Trazzel gick lite väl mycket utanför spåret och nosade, eller i spåret med hög nos och sökte... jäkla jakthund =P Ebba drog på tokbra mest hela tiden, hon verkade tycka det var hur kul som helst.

När vi tillslut lyckats kämpa oss ner för några riktigt branta backar, där vi tamefan satt ner mer än vad vi stod upp, så kom vi tillslut fram till en korsning där vi var helt borta, då mötte vi sån tur var en snäll man som var ute och åkte skidor som kunde berätta hur vi lättast tog oss tillbaka till parkering, och det visade sig att det inte alls var långt kvar, skönt nog =)

För vi hade ju som sagt tidspress på oss också, när Carro skulle med bussen till tåget för att sen komma hem. Så det hade ju inte varit så bra om vi kommit ut på 3kilometersspåret precis =P

Och väl på parkeringen var vi riktigt nöjda alla 4, hundarna var trötta och likaså vi. Så vi gick en sväng och värvade ner hundarna och stretchade dom lite innan vi åkte hem. Upptäckte även att Trazzel var röd och irriterad och blödde lite mellan trampdynorna, det hade fastnat nått fruktansvärt med snö där. Så nu blir det att klippa bort all päls där och se till så att det läker ordentligt innan nästa gång. Men förhoppningsvis kommer vi iväg nästa vecka igen =)

Dock skulle nog jag och Carro behöva en skidkurs själva också =P eller i alla fall träna att åka lite utan hund för att få koll på dom där jäkla skidorna =P lära sig att svänga ordentligt och bromsa vore ju inte helt fel. hahahaha


Men tack för en underbar åktur Carro, man ska ju ha lite roligt ibland =D

Träning i stallet!

Idag har varit en skön dag. Hade i princip bara en riktig lektion och det var matte på morgonen. Resten av dagen har spenderats i hundstallet. Och man kan ju inte vara där nere så många timmar helt utan att träna hund.

Jag och Carro beslagtog klassrummet och bestämde oss för att klicka rutan. Vi har kommit fram till att det måste vara den bästa metoden att få in rutan, om inte annat så är de nog den enda som Carro inte har testat =P så nu jäklar kör vi på den.
Och jag tror det kommer bli jättebra. Trazzel har verkligen börjat förstå vad det går ut på. När han inte snurrar vill säga =P Men det är ju de som är det roliga med klicker och shejping, hunden får testa sej fram helt själv.

Och tillslut lyckades vi vara 7 meter ifrån rutan och han sprang in SKITSNYGGT rakt in i rutan utan att snurra. Och verkligen mitt in i rutan också! Min duktiga underbara vovve! Sen passade vi på att köra ställanden och fjärr medans Carro tränade med Ebba. Trazzel blev helt slut, låg och tokflåsade och tyckte de var jättejobbigt.
Men oj vilket stå han fått in till fjärren. Han behöver verkligen en paus efter att man börjat lära in någonting, sen sitter de skitbra. Behövde nästan inga DKn alls, så de kändes jättebra, riktigt roligt faktiskt!

Sen satt jag och Carro och planerade lite projektarbete, spånade och skrev lite skisser på vad det är vi ska göra. Sen helt plötsligt kom vi in på det kommande tävlingsåret och började fundera på vad vi ska uppnå..och helt plötsligt har vi bestämt att jag ska starta bruks =O hör och häpna, jag fick ont i magen och blev nervös på en gång =P men det vore faktiskt jätteroligt. Och jag ska starta i rapport isåfall, för det är Trazzel så grym på! Har kollat upp en tävling som jag vill anmäla mig till men tänker inte skriva ut nått datum här =P

Sen är det ju endel annat som ska fixas också, vi ska fylla i dispensansökan och få den godkänd, allt hänger ju på de om vi ska få tävla nått över huvud taget. Men ska ju prata med veterinären nästa vecka så då ska jag diskutera det riktigt tänkte jag.

Jag kan även glatt berätta att vi faktiskt lyckats gå ner i kortisondos nu. ÄNTLIGEN! Nu äter han bara varannan dag och han kliar sig inte. Känns så himla skönt. Dock får han näsdroppar dom dagar han inte äter tabletter men jag vet inte riktigt om dom hjälper faktiskt. Får se om vi ska prova dra ner ännu mer på dosen nu snart då.
Men som sagt, dispensansökan måste jag försöka fixa, måste ju vara bättre att söka på den dos han går på nu och sen om det sänks så borde man ju kunna ändra det. Men jag vet inte riktigt hur sånt där fungerar.

Men ni får hålla tummarna för att allt löser sig, så vi kan starta bruksprov!

Just nu!



Efter en lång dag ute så får man allt ligga i sängen och mysa med Glenn medans han pluggar kemi!


Just det...

Glömde ju att berätta om apporteringsträningen idag. Rikard hade med sin wacthel som redan kan det där med apportering så vi tänkte att vi skulle titta på honom. Eller mest att Trazzel skulle få titta på Frodo och se att man faktiskt kan bära fåglar också.

Men det gick väl sådär måste jag säga. Frodo var jätteduktig och hämtade både fasan och skata. Trazzel var skeptisk och ville inte ta fågel när han satt still och jag hade den i handen. Men när jag kastade iväg den så sprang han faktiskt och plockade upp den. Men istället för att komma in med den så ruskade han på den och försökte döda den en gång till =P men han kom faktiskt tillbaka och jag fick han att släppa och bära den litegrann. Och det är ju stort framsteg motför tidigare då han aldrig velat ta någon fågel i munnen. Så ja, det blir väl att fortsätta jobba på det, det kan ju inte vara omöjligt.

Jag måste ju bara kopiera lite text ur
Carros blogg och visa er kära läsare:

"Trazzel tyckte väl fågelapportering var lite mer ok, men han tog det dör med "plocka" lite väl ordagrant för han ruskade så fjädrarna flög åt alla håll. Fasanen var verkligen en plockad fasan efter Trazzels behandling. Något att jobba på för Lina, jag hoppas hon kommer ihåg vilka problem hon hade med apportbockar och metallapporter i början och de apporteringarna är hur fina som helst nu. Allt går med den hunden, men det krävs massa jobb. Jag kommer i alla fall aldrig sluta imponeras av Lina och hennes ihärdiga tålamod, jag hade nog tagit till stekpannan för länge sen ;) (jargong) Han är en riktigt cool hund Trazzel, skithäftig rent ut sagt. Har ni aldrig träffat en långhårig vorsteh ska ni försöka göra det, i alla fall om alla är som Trazzel.

Idag låg han i Linas knä hela lunchen och han är väl sisådär 75 cm hög... Så han är gullig också, fast vi retades lite med honom."

Och vet ni vad, det är inte första gången hon skriver så fina ord om oss heller. Och jag blir lika överlycklig och rörd varje gång! Och ja, man glömmer nog hur mycket man faktiskt jobbat med honom. Speciellt med den där jäkla apporteringen, för ett år sedan hade han i princip ALDRIG apporterat någonting. Han ville för allt i världen inte stoppa in nått alls i munnen. Och nu kan jag stolt säga att jag har skitsnygga apporteringar på tamefasen allt från apportbockar och dummys till mobiltelefoner, bordsknivar och plastflaskor. Ja det mesta faktiskt. Utom fåglar, så de borde väl fanimej inte vara omöjligt det heller!

Så måste jag ju bara berätta en till sak också. Carro har ju en blandis med bordercollie, labbe och schäfer, och vi tänkte att det är väl dags att se om hon har några retrivergener i sig. Så vi skulle såklart testa fågelapporteringen med henne också. Men eftersom Carro tyckte fågeln va så äcklig så fick jag köra med henne =P
Jag satte ner Ebba och höll fram fågel, sa håll och vad tror ni inte hunden gör? Ja inte höll hon iaf =P Hon luktade på fågeln, sen vände hon som om och gick iväg och kräktes =O Matte är vegetarian, vet inte om det har nån inverkan på hunden? =P Men roligt var det iaf. Och nä, vi lyckades inte få henne att bära någon fågel heller. Så det var ingen bra apporteringsdag för oss.

Friluftsdag


En dag vid skivtjärn!



Idag var det dags för den årliga friluftsdagen som var lagd vid skivtjärn i år. Aktiviteterna som stod på schemat var: skridskor, pimpling, längdskidor, tipspromenad och hamburgergrillning. Jag och Trazzel packade för skidåkning med sele och softbelt, samt massa matsäck. Sen hittade vi tillsammans med Rikard Palm på vår egen aktivitet, nämnligen fågelapportering, och Rikard stod för fåglar.

Vädret var väl inte de bästa, hade gärna fått varit som igår med solsken. Men det var i alla fall helt okej. Det började dock med att vi åkte fel för Olle fritidsvärd hade visst förstått lite fel angående vägbeskrivningen. Men de enda felet var att vi hamnade på andra sidan sjön så de var bara att knata iväg till rätt ställe.

Väl framme var de lite kaos från och till, mycket folk på ett förlitet ställe. Men snart löste sig det med och vi slog läger på en bänk.

Jag och Carro bestämde oss direkt för skidåkning men det var inte det lättaste att få tag på skidor och pjäxor som passade då det annordnades skolmästerskap i längdskidåkning. Så vi fick fika en stund innan, stackars oss =P

Men tillslut så.. vi hittade pjäxor och vi hittade skidor, men då skulle dom ju vallas också =P sen skulle vi få tag på elastisk lina att spänna hundarna med och dom skulle selas och trasslas och in och trasslas ut..och trasslas lite mer.. =P



Men iväg kom vi =D här får Ebba lite starthjälp och för oss går de fint. En bit =P



Men när vi kom fram till Ebba så tog det stopp, så där bestämde vi oss för att byta plats eftersom Trazzel drog ganska så bra själv. Och då blev allt plötsligt mycket lättare. Trazzel drog på jättefint och jag ropade på Ebba som då också kom på vad det var vi gjorde. Sen tog vi oss runt hela sjön utan större incidenter. Det var lite svårt att komma på hur man skulle svänga och hålla reda på hunden samtidigt, men de löste sej det med =D

Sen när vi åkt runt nästan hela sjön så såg Trazzel glenn som var hos sina kompisar och försökte fiska. Så då gick det med en himla fart sist biten, var knappt så jag fick stopp på skidorna där, får nog träna på att bromsa =P

Men det var helt klart en rolig dag. Får ta och åka mer skidor nu innan snön försvinner!


Sofie och Amanda får avsluta med en mysig bild på isen!



Lördag med B och C =)

Hela lördagen spenderades med Carro och Börnis! Mycket trevligt måste jag säga!
Vi började dagen med en promenad.. vi gick till skolgården och fotade lite legor, och hittade några nya ställen att gömma sig på inför kvällens sökträning.


  



Den gröna sandlådan var perfekt att ha som helt gömd lega. Ebba fick prova på den förra gången vi var ut, och ikväll blev det Trazzels tur.
Och när vi hade figg i gungan eller i hålet där Trazzel sitter så hade figgen ett mörkt lakan på sig, plus att det var sent på kvällen så man såg i princip ingenting =)

Efter promenaden så skulle vi baka bullar. Fast de var mest Börnis och Carro som bakade =P fast allra mest Börnis tror ja. Men goda blev dom iaf!

Det var även tänkt att vi skulle plugga men det gick väl sådär. Carro fick klart sina instuderingsfrågor, så vi ska ta och gå igenom dom idag istället. Ingen av oss var speciellt sugna på att plugga =P
Men idag måste vi göra de, eftersom provet är i morgon...

Sen lyckades Carro och Börnis lura mig att vi skulle laga någon jättekonstig läskigt maträtt också. Falafel kallades det tydligen. Det har jag aldrig ätit, och då är det ju såklart jätteläskigt anser jag.
Men dom lyckades övertala mig så falafel blev det. Hemmagjord till och med. Men det var kul, och det var faktiskt gott, tro det eller ej. Vi hade pitabröd, sallad och vitlökssås till. =)

När vi väl var mätta så blev det lite internetsurf och slappande, vi blev trötta allihopa, och hundarna var lugna.. Men framåt 10-tiden kände vi att nu är det dags att röra på sig om vi ska hinna/orka göra nånting ikväll. Så då bar det av till centralskolan. Med bil denna gång för att kunna stänga in hundarna som inte kör och använda oss av två figgar.

Vi startade med Trazzel som blir helt galen så fort vi kommer till skolgården nu. Han skriker och hoppar och studsar och tycker att allt är skitkul. Han var jätteduktig ikväll igen =)
Och för Ebba gick det SUPER! Verkligen imponerad! Skitsnygga sök och jobbade jättebra med vinden!!

Börnis lilla pudel fick dock ligga i sin bur i bilen och mysa, slippa snöslasket. Och det var nog hon glad för =P

När klockan blev runt 11 så kände vi oss nöjda och trötta så då blev det hem och sova för oss allihopa! Och Trazzel ligger fortfarande i sängen och sover med Glenn nu så det var nog lite jobbigt åt honom ändå =P

Idag har vi nya planer för hundarna. Däckdragning med Ebba och Trazzel om det inte är alldeles förmycket snö och skidspår överallt vill säga. Sen måste vi dock plugga....

Kommer förhoppningsvis en uppdatering senare. Lite bilder nu =)





Lördag i forshaga!

Nu är det lördag och just idag är det tjejdag med Carro och Börnis som gäller.
Vi ska alldeles strax ut på promenad med hundarna sen blir de bakning och matlagning och massa roligt =)
Och förhoppningsvis så går vi ut och kör lite skolgårdssök ikväll.

Igår var vi som sagt i Filipstad. Tatueringsifyllnaden gick jättebra, gjorde inte alls ont. Men nu efteråt har jag fruktansvärt ont dock =/ mindre kul! Men det blev skitbra så det är helt klart värt de.
Sen var vi ju och firade Glenns pappa. Och där träffade vi även Glenns farfar som blev förälskad i Trazzel. Han hade själv haft hund och gjorde lumpen med hundutbildningen. Så han har haft schäfer en tid. Och han verkade vara väldigt hundintresserad så det var jättetrevligt att ha nått att prata om. Och Trazzel brukar ju lyckas charma dom flesta =)

Fick just se på Mysans bilddagbok att Torstehn blivit opererad så vi sänder en tanke till honom! Och till Pigge också!!! Så hoppas vi på det bästa!

Kameran följer med idag så förhoppningsvis kommer det lite bilder ikväll eller i morgon!

Ledig Fredag =)

Det skönaste just nu med vår skola är att vi är ledig nästan alla fredagar =) Helt underbart!
Och vill man kan man gå ner till stallet och ha hundträning där alla hundlärare finns för att hjälpa till. Jättebra och roligt =) Längre fram i vår så kommer det bli jaktapportering och den ska jag ju såklart gå på =)

Men just idag blev vi hemma och tog sovmorgon.. Trazzel är helt slut sen igårkväll. Det var visst jobbigare än jag trodde att köra sök sådär på skolgården =) Han sov som en stock igårkväll, och hela natten, sen var vi ut vid 7, och inte runt 4-5 då han brukar vakna i vanliga fall =P så jag fick ju nästan sovmorgon, men sen låg vi kvar lääääänge i sängen och slappade, och Trazzel ligger där än föresten =P Har fortfarande inte klivit upp sen klockan 7. Vilken lat hund jag har =P

Själv så har jag diskat och plockat lite, får se om jag ska åka ner till stallet snart och städa min box och gå en runda där nere innan jag och Börnis åker till matsalen och käkar pannkakor =) Sen bär det av till Filipstad där Glenn och jag ska fylla i våra tatueringar, sen ska vi och fira hans pappa som fyller 50. Så det är fullt upp resten av dagen.

Förhoppningsvis kommer vi tillbaka till Forshaga redan ikväll då jag vill spendera helgen med Carro och Börnis och köra med skolgårdssök samt äta mat, träna inför ett prov och bara slappa och ha de allmänt trevligt =) Förhoppningsvis får vi in någon längre promenad också! Det hade varit bra.

Nä nu ska jag sätta fart här så jag är färdig sen när Glenn slutar skolan! Vi hörs =)

Sökträning på skolgården =)

Precis som jag skrev igår så blev de sök ikväll med Carro och Börnis. För er som undrar så har Carro en blandis och Börnis just nu en pudel, i vanliga fall har hon en liten Phalene som Trazzel är jättebra kompis med =)
Så de var alltså vi tre som gick ut. Vi gick till centralskolan här i Forshaga, och så här på kvällen är de ju tomt där och då finns de massa bra ställen att gömma sig på när man vill träna sök.
Vi utrustade börnis med ett lakan och en ficklampa och skickade ut henne att figga. Först körde Carro med Ebba och det gick jättebra. Kan ju även berätta att vi inte körde vanligt sök med skick och så, utan bara släppte hundarna lösa på varsågod och berömde när dom spontant fick upp vittring och hittade figgen. Bara för att bygga upp ett bra grundintresse =)

Efter Ebba så skulle vi köra med Amandas Toy, och hon har inte gjort det här alls förut så med henne lekte vi bara "kurragömma", Amanda sprang iväg och Toy fick springa efter och leta reda på henne. Och efter en stund började hon förstå vad de gick ut på och då gick de riktigt bra tror ja =)

Sen blev de äntligen Trazzels tur, som så tålmodigt väntat och kollat på när dom andra hundarna haft kul. Vi började att lägga Börnis i en gunga som fanns på skolgården, med ett lakan över. Och där hittade han henne direkt, och fick massa godis, sen visste han precis vad det handlade om. Börnis gick vidare och gömde sig på lite svårare ställen och Trazzel var jättetaggad och gjorde jättefina sök. Sprang ut och letade jättebra sen tvärstannade han när han hittade henne och fick massa godis. En av gångerna så gick vi förbi Börnis så då fick han söka rätt länge innan vi kom tillbaka och hittade henne, och de var skitkul att kolla på. Kändes nästan som fågeljakt ett tag där när han gjorde stora fina sök och sprang ut riktigt långt =) skitsnyggt!

Har verkligen varit jätteroligt, och vilken enkel övning att göra såhär på kvällen. Och fördelen med att göra det på kvällen är ju att hundarna absolut inte kan gå på synen. Och för att göra det ännu bättre hade vi med ett lakan som figgen fick gömma sig under =)

Tack för en toppenkväll Carro och Börnis, de här måste vi göra om =)
Nu är forhoppningsvis Trazzel trött ikväll, och jag ska ta och äta midda =P

Däckdrag





Efter en lugn dag i skolan så bestämde jag och Carro oss för att dra lite däck med hundarna. Så vi tog med oss Ebba, Trazzel, däck, dragselar och oss själva så gick vi upp i skogen ovanför mig där det är jättebra motionsspår.
Eftersom båda hundarna är rätt så nya på det så bestämde vi att inte köra så länge och att köra i intervaller.

På bilderna ovan är det Carro och Ebba som kör, sen blev de förmörkt för att knäppa fler kort, och vi blev upptagna med att ta tid och springa med hundarna så vi hann inte riktigt med det =P

Men det gick riktigt bra. Trazzel tycker ju att det är jätteroligt, springer och viftar på svansen hela tiden. Hade honom kopplade först men det går ju nästan inte, jag orkar inte hänga med i hans tempo så han fick springa lös sen och då jäklar drog de på bra. Vet inte om jag kommer våga åka skidor efter honom =P
Ebba tyckte det var lite konstigt i början men sen lossnade det för henne också. Och när vi sprang framför och lockade på henne fick hon upp lite fart hon också och var jätteduktig =) riktigt roligt!

Så vi var ute i ungefär 1,5 timme med hundarna, inklusive uppvärming beståeende av promenad från stallet. Så nu är vi helt slut allihopa, eller i alla fall jag och Trazzel, vet inte hur det är med Carro och Ebba? =P

Men det här ska vi helt klart fortsätta med, och sen öka på tiden dom drar allt eftersom. Riktigt roligt, och skönt att ha hunden aktiverad. Och helt klart roligare än att gå nån lång tråkig koppelpromenad.

Nu blir det en lugn kväll för oss. Men i morgon blir det att ha lite nosaktivering/sök på kvällen med Carro och Börnis kanske? Kommer väl en uppdatering om det i morgon =)

Tänk vad en promenad gör gott =)

Har precis kommit hem från en promenad med Carro. Vi skulle egentligen ut och gå tidigare ikväll men de blev ändrade planer så vi tog en längre kvällspromenad istället. Vilket var superskönt!

Tänk vad en promenad kan få en att må bra egentligen. Igår var jag och Trazzel ute och gick riktigt länge och i raskt tempo. I början av promenaden var jag så arg och ledsen så tårarna sprutade men i takt med att vi gick så rann det av det med. Och tillslut blev promenaden riktigt bra och vi blev trötta båda två. Efter två misslyckade möten fick vi till ett alldeles underbart precis så som det ska vara och det gjorde min kväll.

ikväll blev inte promenaden lika lång, men jag hade underbart sällskap, och det är så mycket roligare att gå då. Hundarna blev rastade, fick nosa och tramsa runt, Trazzel hittade en pinne han skulle bära med en bit, vi fick träna en del på hundmöten som gick jättebra, samt att jag och Carro fick snacka massa skit, vilket är så behövligt ibland.

Så nu är jag hemkommen och ska ta en dusch innan jag lägger mig. Och det är ju nästan så man känner sig lite nyttig och får hoppas det här blir en ny vana med många långa promenader =)

Det var allt från oss ikväll! Godnatt gott folk!

Utmanad

Fick denna utmaning av Amanda Arnler.

Vilken mat äter du ofta? Oj vad svårt, vi brukar försöka variera oss så mycket som möjligt, men älgkött då, i olika former =P

När du är på kalas, är du personen som sitter eller hjälper du till att duka av? Beror på vem kalaset är hos =P Oftast så dukar jag av...

Köper du Triss? Det händer, men inte så ofta. Och som amanda skrev så blir de ofta julklapp till min pappa också =P

Vilken stad eller land har varit din bästa semester?
Lanzarote var väldigt underbart, men sen är jag ju kär i Orsa också så det är helt klart bäst i Sverige.

Vilken tv kanal tittar du mest på?
Det blir nog 3an.


Här är reglerna:

Välj ut 4stycken som du vill ska svara och utmana dem sedan på deras bloggar. Be dem läsa din, och låt personen som utmanat dig veta när du svarat på utmaningen.

Jag utmanar:
AKP
Emma
Carro
Stoffe