Sökträning på skolgården =)

Precis som jag skrev igår så blev de sök ikväll med Carro och Börnis. För er som undrar så har Carro en blandis och Börnis just nu en pudel, i vanliga fall har hon en liten Phalene som Trazzel är jättebra kompis med =)
Så de var alltså vi tre som gick ut. Vi gick till centralskolan här i Forshaga, och så här på kvällen är de ju tomt där och då finns de massa bra ställen att gömma sig på när man vill träna sök.
Vi utrustade börnis med ett lakan och en ficklampa och skickade ut henne att figga. Först körde Carro med Ebba och det gick jättebra. Kan ju även berätta att vi inte körde vanligt sök med skick och så, utan bara släppte hundarna lösa på varsågod och berömde när dom spontant fick upp vittring och hittade figgen. Bara för att bygga upp ett bra grundintresse =)

Efter Ebba så skulle vi köra med Amandas Toy, och hon har inte gjort det här alls förut så med henne lekte vi bara "kurragömma", Amanda sprang iväg och Toy fick springa efter och leta reda på henne. Och efter en stund började hon förstå vad de gick ut på och då gick de riktigt bra tror ja =)

Sen blev de äntligen Trazzels tur, som så tålmodigt väntat och kollat på när dom andra hundarna haft kul. Vi började att lägga Börnis i en gunga som fanns på skolgården, med ett lakan över. Och där hittade han henne direkt, och fick massa godis, sen visste han precis vad det handlade om. Börnis gick vidare och gömde sig på lite svårare ställen och Trazzel var jättetaggad och gjorde jättefina sök. Sprang ut och letade jättebra sen tvärstannade han när han hittade henne och fick massa godis. En av gångerna så gick vi förbi Börnis så då fick han söka rätt länge innan vi kom tillbaka och hittade henne, och de var skitkul att kolla på. Kändes nästan som fågeljakt ett tag där när han gjorde stora fina sök och sprang ut riktigt långt =) skitsnyggt!

Har verkligen varit jätteroligt, och vilken enkel övning att göra såhär på kvällen. Och fördelen med att göra det på kvällen är ju att hundarna absolut inte kan gå på synen. Och för att göra det ännu bättre hade vi med ett lakan som figgen fick gömma sig under =)

Tack för en toppenkväll Carro och Börnis, de här måste vi göra om =)
Nu är forhoppningsvis Trazzel trött ikväll, och jag ska ta och äta midda =P

Kommentarer
Postat av: Carro

Vi hade hur kul som helst och jag är så stolt över min hund som äntligen hittat sin näsa! :D

Postat av: Carro

Wow, jag kunde kommentera på första försöket!

2009-02-05 @ 21:36:09
URL: http://www.kontrollek.dinstudio.se
Postat av: Anonym

Superroligt =D Roligaste leken, att-hitta-börnis ;)

2009-02-05 @ 21:50:14
Postat av: Jsoul

mys blogg :)



jag tänkte slänga in ett tips till dig om hur du kan tjäna pengar lätt på din blogg utan en massa

besökare.



kolla in mitt inlägg om detta :



http://jsoul.blogg.se/2009/january/tjana-pengar-pa-bloggen.html



PUSS !

2009-02-06 @ 10:08:10
URL: http://jsoul.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback