Fågeljakt

Igår så var vi iväg ut i skogen för att jaga lite skogsfågel, det var framförallt Orre vi var ute efter men Tjäder var också aktuellt.

 

Redan klockan 4 ringde klockan och det var helt kolsvart ute, men vi hade en bit att åka för att komma till jaktmarkerna så det var bara att masa sig upp. Klockan 5 satte vi oss i bilen och vid halv 7 var vi framme och då hade det redan börjat ljusna.

 

Vi började att gå över en myr där det var helt tomt och Trazzel trodde mest att vi var ute på promenad så han skuttade runt som vanligt. Men när vi närmade oss slutet på myren så började det visst lukta fågel och han kom på vad det var frågan om. Vi knatade vidare till nästa mys och då hörde vi att det var orre där så vi smög upp för en höjd och stod och tittade medans Trazzel som också hört och nu till och med känt lukten av dom sprang ner mot myren. Men han hade säkert 50 meter kvar till dom när det flög iväg en hel hop med orrar. Minst 10 stycken, men kan lika gärna varit uppåt 20.

 

Men det var ju kul, då visste vi att det fanns fågel och vi såg åt vilket håll dom stack så vi bestämde att gå däråt senare. Trazzel skötte sig utmärkt när fåglarna stack iväg och visade inga tendenser till att vilja springa efter utan drog ut på myren och sökte av hela området jättefint ändå. Nosade lite extra på legorna och fick upp intresset rejält.

 

 

 

Vi hade väldigt mycket fågelkontakt men ingen av fåglarna ville trycka nått alls så vi fick aldrig till något stånd, tråkigt nog. Men Trazzel sökte ut otroligt fint, stora vida svängar och verkligen letade av området så fort han kände att det varit eller var fågel på G. Det är helt otroligt vilken näsa han har, för vissa gånger gick han bara vid oss och man började nästan undra vad han höll på med, men då hade han redan känt av att det inte var någon fågel där. För så fort det fanns en lega eller vi gick mot orrar så var det full fart på honom.

 

När vi gått klart och var påväg till bilen så gick vi längs en väg, Trazzel sprang lös före oss och vi såg hur huvudet blev allt högre och han ville in i skogen på sidan. Vi skickade på honom och Glenn följde efter och bara 20 meter in så drog en Orre iväg, Trazzel tvärstannade när den flög iväg, duktiga vovven.

 

Sen när vi åkte hemåt så såg vi en stor tjädertupp sitta bredvid vägen så vi kunde ju inte låta bli att stanna och se om vi kunde få ett stånd för den. Men Trazzel var trött och ofokuserad och kände den inte fören i sista stund innan den flög iväg.

 

Det blev ingen skjutet men vi har fått en massa träning och Trazzel har fått jobba upp sitt sök ordentligt. Han har varit superduktig och det är riktigt synd att fåglarna inte tröck lite så att vi kunnat få någon lyckad jaktsituation, men det kommer fler gånger. Både vi och hunden är riktigt nöjda med dagen ändå.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback